Privalomasis transporto priemonės draudimas

Transporto priemonės draudimas dabar yra vienas iš populiariausių draudimo tipų visame pasaulyje. Kadangi didėja automobilių srautas lygiagrečiai pasitaiko ir daugiau eismo įvykių, avarijų kelyje, kai yra sudaužomi, minimaliai apgadinami automobiliai. Todėl Lietuvoje buvo sugalvota, jog privalomasis automobilio draudimas yra būtinas kiekvienam vairuotojui, kuris tik turi transporto priemonę. O norint draudimą gauti tiesiog neišėjus iš namų buvo sukurta galimybę automobilio draudimą užsisakyti internetu.

Veikiausiai beveik kiekvienam vairuotojui yra tekę savo transporto priemonę drausti paprastomis sąlygomis, atėjus į draudimo kompaniją, akis į akį su draudimo agentu. Žinoma, kas ilgus metus taip darė, jiems sunku buvo persilaužti ir internetu pirkti draudimą. O ar privalomasis automobilio draudimas sudėtingai gaunamas internetu? Patikėkite, tikrai ne. Tiesiog reikia pasirinkti kokiu draudimu TPVCA ar KASKO drausite savo automobilį. Tuomet pasirinkite visas draudimo sąlygas, kriterijus. Programa jums automatiškai suskaičiuoja kaina ir kartais net pritaiko nuolaidą. O tada tik reikia suvesti svarbiausius duomenis ir išsaugoti. Tik nepamirškite kelis kartus patikrinti informaciją, kad viskas būtų teisingai įvesta. Tada seka paskutinis žingsnis — sąskaitos apmokėjimas, kuris patogiausias yra taip pat elektroniniu būdu. Taigi, kai bus atlikti visi etapai, tuomet viskas bus patvirtinta per kelias minutes ir gausite draudimą elektroniniu formatu. Tada tereikės jį atsispausdinti.

Privalomasis automobilio draudimas dar niekada nebuvo taip lengvai gaunamas, kaip dabar internetu. Kadangi žmonių norai vis didėja, jiems reikia patogesnio varianto užsisakyti draudimą, todėl manoma, kad laikui einant draudimą galėsime pirkti ir savo mobiliais telefonai bei jų nereikės spausdinti. Bet dabar draudimas internetu yra praktiškiausias variantas bei puiki išeitis netikėtai pastebėjus, kad jis baigėsi. Tik žinoma, reikia turėti elektroninę bankininkystę, kad viskas veiktų dar greičiau.

TPVCA internetu: https://www.ld.lt/privalomasis-draudimas