Gabrielius Landsbergis

Visuomenės veikėjas, buvęs Lietuvos vadovas, meno muzikos ir kultūros istorikas profesorius Vytautas Landsbergis yra daug pasižymėjęs Lietuvai. Jaunesniajai kartai dabar galbūt geriau žinomas yra jo palikuonis, anūkas, Gabrielius Landsbergis. Gimęs 1982 metais ir dabar būdamas 38 – erių metų, Gabrielius jau yra pasižymėjęs tėvynės labui.

2003 metais įgijo istorijos bakalaurą Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, o vėliau, 2005 metais, tarptautinį magistro diplomą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. Kalbantis anglų, prancūzų ir rusų kalbomis Lietuvos politikas priklauso Tėvynės sąjungai – Lietuvos krikščioniams demokratams. G. Landsbergis turi daugiau nei 10 – ies metų patirtį užsienio politikos srityje, yra diplomatas. Daugeliui netikėjus, 2014 metais jis atvedė Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionius demokratus į pergalę Europos Parlamento rinkimuose pelnęs 95 tūkstančių žmonių pasitikėjimą ir buvo išrinktas Europos Parlamento nariu. Užimdamas šias pareigas jis pasižymėjo iškovodamas reikšmingesnes, nei iki šiol lietuvių atstovams turėtas politines atsakomybes. Pasiūlęs plačią partijos atsinaujinimo programą, 2015 metų balandžio mėnesį buvo išrinktas Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininku tiesioginiuose ir visuotiniuose rinkimuose.

Vos sulaukęs pilnametystės Gabrielius Landsbergis susituokė su Austėja Čijauskaite. Ji yra Lietuvos socialinių mokslų daktarė, edukologė, kontekstinio ugdymo pradininkė ir konsultantė švietimo klausimais Lietuvoje. Dabar jau beveik 20 metų santuokoje gyvenanti pora augina keturias atžalas – du sūnus ir dvi dukras. Vyriausiasis sūnus jau yra sulaukęs pilnametystės. Nors dar jaunas, vos 38 – erių, Gabrielius Landsbergis jau yra daug pasiekęs gyvenime. Savo karjeroje pasižymėjęs politinėje veikloje, asmeniniame gyvenime turėdamas laimingą santuoką ir keturias atžalas.