Šnipiškių bunkeriai – unikali vieta nuotykių mylėtojams

Mėgstate netradicines atostogas, kurios suteiktų galimybę patirti kuo daugiau adrenalino? Tokiu atveju siūlome apsilankyti Vilniuje esančiuose Šnipiškių bunkeriuose, kurie puikiai tinka tiek apleistų pastatų pradžiamoksliams, tiek tiems, kurie jau ne kartą lankėsi bunkeriuose bei kituose apleistuose pastatuose. Tiesa, jeigu norite pamatyti kažką įspūdingesnio – tokiu atveju siūlome Pripetė Ukrainoje. Įsigyti pigius bilietus į šią šalį galite http://skrydis.lt.

Grįžtant prie unikalaus Vilniuje esančio bunkerio norime akcentuoti, kad apsilankant jame reikia tinkamai pasiruošti, kadangi galima ne tik susižeisti, tačiau ir išsipurvinti.

Jeigu aktyviai seksite info internete – tikrai surasite laiką, kada organizuojamos ekskursijos jums tinka. Keliauti su gidu verta, kadangi jis papasakoja apie bunkerių  atsiradimo istoriją ir tuo pačiu įdomius faktus, kurie padės geriau suprasti šių bunkerių svarbą net ir šiais laikais.

Iki šiol gana puikiai išlikusiuose bunkeriuose galima rasti įvairių daiktų, kurie yra susiję su II pasauliniu karu. Tiesa, norime pabrėžti, kad gerbdami kitus žmones turite palikti visus daiktus savo vietose. Paprasčiausiai visi nusipelnė pamatyti tai, ką matote Jūs, kad būkite atsakingas turistas.

Nors požemiuose yra gana puikia vėdinimo sistema, tačiau mes siūlome apsirūpinti ir kvėpavimo kaukėmis, kurios padės išvengti ore tvyrančios drėgmės ir smulkių dalelių. Turintiems kvėpavimo takų programų tai labai rekomenduojama, kadangi pasivaikščiojimas po žeme taps kur kas patogesnis. Taip pat būtini ir šviesos šaltiniai, kadangi tai tai tikrai nėra ta vieta, kur galėsite uždegti lempas ir paprasčiau apžiūrėti aplinką.

Kai kurias sienas puošia freskos, kurios labai neblogai išlikusios iki šių dienų. Taip pat fotografuokite, tačiau jokiu būdu niekaip kitaip negadinkite, kadangi tai yra saugotinas objektas.

Galiausiai nepamirškite, kad tai yra gana ilgi požemiai, tad pasivaikščiojimui skirkite kuo daugiau laiko.

Jeigu dar iki šiol niekada nevaikščiojote po mažai turistams pritaikytas vietas – tokiu atveju siūlome išbandyti. Galbūt tai taps labai mielai Jums priimtinas turistavimo tipas. Juolab, tai labai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta atostogas.