Iš viršaus pakraunamos skalbimo mašinos – už ar prieš?

Skalbimo mašina yra vienas iš pagrindinių buitinių prietaisų namuose, be kurio gyvenimas šiais laikais neįsivaizduojamas. Pasirinkimas galimas iš trijų tipų skalbimo mašinų – pakraunamų iš viršaus, pakraunamų ir priekio ir skalbyklės bei džiovyklės derinio, dar vadinamų du viename. Taigi kokį variantą pasirinkti?

Dažniausiai iš viršaus įkraunamos skalbimo mašinos pasirenkamos dėl erdvės trūkumo, ypač butuose gyvenančių žmonių, kurie nori sutaupyti vietos, nes šio tipo skalbyklės yra mažesnės, joms nereikia palikti erdvės priekyje, nes nereikia atidaryti durelių į šoną, nereikia vietos norint prieiti sukrauti arba išimti skalbinius.

Taigi kompaktiškumas yra pagrindinis skalbimo mašinos pakraunamos iš viršaus privalumas, tačiau jų yra ir daugiau. Pavyzdžiui, šio tipo skalbykles galima atidaryti skalbimo eigoje, jei pamiršote įdėti kažkokį drabužį, taip pat prie jos nereikia atsitūpti arba pasilenkti pakraunant arba išimant skalbinius.

Tačiau specialistai vieningai sutaria, kad, jei yra galimybė rinktis, vis dėlto, geriau pirkti iš priekio pakraunamą skalbimo mašiną, nes ji yra lengviau montuojama, lengviau taisoma, turi daugiau dydžio pasirinkimų, kas aktualu didesnėms šeimoms arba daugiau skalbiantiems žmonėms, taip pat gali tarnauti kaip plokštuma kitiems daiktams pasidėti.

Taigi nors daugiau privalumų turi skalbyklė, kuri yra pakraunama iš priekio, nereikia galvoti, kad pakraunama iš viršaus yra bloga. Visai ne, nes jas gamina patikimi buitinės technikos gamintojai, kurie tikrai visų tipų technikai kelia vienodus reikalavimus, todėl tokia skalbimo mašina taip pat yra kokybiška. Kartą įmontavus jos vieta nekeičiama, o sugesti arba nesugesti gali bet kurio tipo skalbyklė. Todėl pakraunama iš viršaus tikrai yra puikus pasirinkimas skalbiantiems mažesniais kiekiais ir norintiems sutaupyti erdvės.