Nusprendėte stiklinti savo terasą? Išsirinkite geriausią terasos stiklinimo būdą

Stiklinė terasa namams suteikia šiuolaikišką dizainą, yra patvari ir atlaiko blogas oro sąlygas, todėl ja galima naudotis ištisus metus. Šio tipo terasos palaiko švarą ir sumažina šildymo išlaidas. Stiklinė terasa užtikrina patogų naudojimąsi. Stumdomo stiklo sistemos montavimo būdas gali užimti mažiausiai vietos ir maksimaliai išnaudoti vidinę erdvę. Terasos durys sumontuotos taip, kad vaikams būtų lengva naudotis ir prireikus jas būtų galima saugiai užrakinti. Stiklinę terasą galima lengvai pritaikyti prie namo fasado. Skirtingų spalvų stiklas gali būti naudojamas atsižvelgiant į asmeninius poreikius.

Terasų stiklinimui siūlom du variantai: stiklinimas su rėmais ir be rėmų.

“Terasų statyba” siūlo pasirinkti terasų statybos pagalbą ir nuspręsti, kokios terasos norėsite. Kiekvienas sprendimas ir pasirinkimas yra tinkamas, dėl to galite rinktis terasos dydį, formą, stiklinimą ir baldus, tačiau visą kitą darbą palikite profesionalams.

Stiklinimas su rėmais:

  • Stumdomų stiklinių sienų sistema terasoms susideda iš aliuminio profilių ir tarp jų sumontuotų stiklo plokščių. Šie moduliai sklandžiai juda be guolių, nereikalaujančių priežiūros ir nailonu padengtų ratukų, sumontuotų tarp viršutinės ir apatinės 2 arba 4 bėgių eilutės. Moduliai yra sujungti vienas su kitu specialiomis spynomis su šepečių poveržlėmis. Ši speciali tarpinė gali slopinti triukšmą ir užkirsti kelią dulkių ir vandens patekimui. Spyna taip pat turi apsaugos funkciją, todėl ji irgi montuojama terasoje.
  • Kiekvienam turinčiam terasą svarbu, kad ji ir joje esantys baldai būtų apsaugoti nuo lietaus ir šlapio oro, kuris jus gali sugadinti. Bėgeliuose yra įtaisyta vandens nutekėjimo sistema. Sistemoje mechaniškai nusidėvinčių dalių beveik nėra. Profilių paviršius yra gaminamas iš anoduoto aliuminio, kurį galima dažyti milteliniais dažais, o norimą spalvą pasirinkti iš RAL katalogo arba dekoruoti medienos imitacija. Galima pasirinkti grūdintą arba laminuotą skaidrų stiklą, matinį stiklą arba įvairių spalvų tonuotą stiklą.  Galima naudoti 4 ir 6 mm storio viengubą stiklą arba 3+3 laminuotą stiklą. Galima pasirinkti ir modulių atidarymo kryptį – keturis į vieną pusę atidaromus modulius arba, jeigu modulių yra daugiau, – atidaromos į abi puses.

Stiklinimas be rėmų:

  • Šis gaminys yra tas pats, kas balkono stiklo sistema, susidedanti iš viršutinio ir apatinio profilių bei stiklo plokščių, tarp kurių sumontuoti horizontalūs ratai. Horizontaliai pritvirtinti ratukai ir profilio konstrukcija leidžia judinti stiklo plokštes. Stiklo plokštės kraštas atsidaro 90 laipsnių kampu į vidų, o už jo esanti plokštė paslysta į vietą ir atsidaro. Galiausiai visas stiklo plokštes galima kaip knygą prikišti prie sienos, ir visa terasa vėl bus visiškai atidaryta.
  • Aprašytas atidarymo mechanizmas leidžia atidaryti visą angą, kombinuoti vėdinimo režimus ir patogiai valyti stiklus. Ši sistema yra sudaryta iš 50–70 centimetrų pločio stiklo plokščių, jų aukštis priklauso nuo terasos stiklinamos angos aukščio. Terasų stiklinimui yra naudojamos 8 mm šlifuotais kraštais grūdinto stiklo plokštės, kurios sudužusios subyra į granules. Tai saugu, nėra pavojaus susižeisti. Galima pasirinkti skaidrų arba tonuotą stiklą.
  • Tokia terasos stiklo sistema gali būti naudojama tiesiam, pasvirusiam ir išlenktam terasos stiklui. Šios sistemos privalumas yra tas, kad net ir kampuotos terasos atveju kampas netrukdo stumti stiklo plokštės. Kadangi sistema neturi vertikalaus profilio, ji beveik nekeičia pastato fasado. 
  • Pagrindinis šios struktūros privalumas yra graži išvaizda ir šviesos blokavimo rėmų pašalinimas. Sistema naudoja vieną stiklo sluoksnį, todėl laikoma „šalta“ sistema, tačiau bet kuriuo metų laiku ji išlieka šilta ir patogi naudojimui terasoje.