Kaip išsirinkti tinkamą šviestuvą savo namams?

Jei norite jaukumo savo namuose, tiesiog padarykite, kad jūsų svetainė, namai ar biuras, kuriame dirbate, turėtų vieną iš pagrindinių elementų – gerą apšvietimą Geras apšvietimas gali palengvinti tam tikrų užduočių atlikimą ir jaustis saugiau bei patogiau. Nepaisant to, kiekvienam kambariui reikia skirtingų tipų lempų, todėl pasirinkti apšvietimą nebėra taip paprasta.

Pirmiausia siūlome susipažinti su skirtingais šviestuvų tipais – kiekvienas iš jų turi išskirtinių savybių ir ypatybių

Prekyboje yra įvairūs šviestuvai, dėl to jums lieka tik išsirinkti tinkamiausią ir labiausiai patinkantį bei mėgautis teikiama šviesa.

  • Lubų šviesos. Kaip rodo pavadinimas, tokio tipo šviestuvai montuojami ant lubų. Jie gali būti įmontuoti arba šiek tiek „išsikišę“, kitaip tariant, pakabinami. Tačiau, nesvarbu, kurį iš šių dviejų variantų pasirinksite, lubiniai šviestuvai nereikalauja daug vietos ir vizualiai nedidina erdvės, todėl taip pat galite drąsiai juos pritaikyti mažesniam kambariui.
  • Pakabinamos lempos. Šio tipo lempos jus nustebins įvairiomis galimybėmis: tai viena iš priežasčių, kodėl jos laikomos viena universaliausių variantų. Tokia apšvietimo įranga gali skleisti labai stiprią ir silpną šviesą, galite padaryti pačią lempą nepastebimą arba, priešingai, galite padaryti vidines detales labai subtilias ir traukiančias akį. Taigi, iš esmės šių lempų pritaikymas priklauso tik nuo jūsų asmeninių poreikių-net pačios netikėčiausios idėjos gali būti įgyvendintos.
  • Įmontuotos lempos. Šio tipo šviestuvai, dar žinomi kaip LED skydeliai, labiausiai sužavi savo paprasta išvaizda-jie dažniausiai naudojami kaip papildoma, patogi detalė. Šio tipo apšvietimas retai pasirenkamas kaip pagrindinis apšvietimas, tačiau tose vietose, kur šviesa yra pakankamai tamsi (vonios kambariai, koridoriai, virš virtuvės spintelių ir pan.), tai bus itin ekonomiškas ir praktiškas pasirinkimas.
  • Sieninis šviestuvas.Šio tipo žibintai dažnai naudojami kaip papildomi šviesos šaltiniai, užtikrinantys didesnį ryškumą skaitant, atliekant vonios procedūras ar sukuriant patogesnę atmosferą vaikų kambaryje. Jie taip pat gali būti naudojami norint paryškinti tam tikrus objektus (paveikslus, nuotraukas ir pan.) arba tiesiog sukurti sudėtingesnį interjerą.
  • Toršerai. Šie šviestuvai taip pat pasitelkiami kaip papildomas, jaukią ir netgi šiek tiek romantišką aplinką plėtoti padedantis apšvietimas. Tiesa, jei pasirinksite ryškesnes lemputes, nedideliuose kambariuose toks šviestuvas galės atstoti ir pagrindinį apšvietimą. Toršerai yra statomi ant žemės, todėl esant poreikiui, šį gaminį bet kada perkelsite į kitą vietą.

Bendras apšvietimas, dar kitaip vadinamas pagrindiniu arba aplinkos apšvietimu, jis sukuria bendrą patalpoje esančią šviesą, kurią įprastai esame įpratę matyti vos tik užsukę į kambarį. Tokiam apšvietimui ypač tinka lubiniai, pakabinami ar įmontuojami šviestuvai, tačiau jį galite papildyti ir papildomais šviesos šaltiniais, pavyzdžiui, toršerais ar stalinėmis lempomis.