Kokia veikla užsiima vadovų atrankos kompanija?

 

Kodėl verta rinktis vadovų atrankos kompaniją

Vadovų atrankos kompanija Indigroup – ieško tinkamiausių ir profesionaliausių darbuotojų įmonėms, kurioms tuo metu jų reikia. Dažniausiai šios kompanijos užsiima vadovų paieškomis, kadangi geras vadovas – kelias į sėkmę. Kiekviena įmonė, turėdama savo lyderį, keliauja vis į priekį, tobulėja, auga, plečiasi ir klesti.

Vadovų atrankos kompanija sutaupo įmonės, ieškančios vadovo, laiką. Šios įmonės dalyvauja tik paskutiniuose etapuose – atrinkto kandidato patvirtinime ir darbo sutarties pasirašymu su juo. Vadovų atrankos kompanijos darbuotojų paieškomis užsiima kiekvieną dieną, turi daug patirties, todėl gali greičiausiai surasti tinkantį kandidatą.

Į kokius reikalavimus atsižvelgia vadovų atrankos kompanijos

Vadovų atrankos kompanijos pirmiausiai išsiaiškina savo klientų norus, sužino, kokių darbuotojų jie ieško. Išanalizavę jų darbo sferą, sužinoję kokių lūkesčių tikimąsi iš naujojo vadovo, kokie reikalavai jam keliami, jie pradeda savo darbą. Dažniausiai vadovų paieška susideda iš kelių etapų: potencialių darbuotojų suradimo, jų išsamaus išanalizavimo ir vadovų atrankos.

Kaip vyksta vadovų atranka

Suradus potencialius vadovus, pirmiausiai atsižvelgiama į jų darbo patirtį. Kuo daugiau darbo patirties turi žmogus, tuo jis tinkamesnis. Antras etapas: pokalbis. Pokalbio metu, vadovų atrankos specialistas, išsiaiškina kokia būsimo darbuotojo motyvacija, kokie jo lūkesčiai. Pokalbio metu įmanoma išsiaiškinti ir pagrindines žmogaus savybes, sužinoti ar jis sąžiningas, patikimas, etiškas, o svarbiausia, ar jis lyderis. Jeigu žmogus tinka, dažnai jam yra duodama tam tikra užduotis, kurios teisingas ir profesionalus atlikimas gali garantuoti jam vadovo vietą.

Atrinkus potencialius darbuotojus, jie supažindinami su įmone, kuri jų ieško. Jeigu įmonės direktoriui tinka ir patinka atrinktas kandidatas, pasirašoma darbo sutartis. Taip pat vadovų atrankos kompanijos suteikia juos pasamdžiusiai įmonei garantiją: jeigu bėgant laikui jie pamato, kad vadovas jiems netinkamas, jis greitai pakeičiamas kitu darbuotoju.