Organizuojame įmonės vakarėlį: kas svarbu?

Smagūs renginiai bei šventės suburia žmones ir skatina bendravimą. Ne išimtis ir įvairūs įmonių vakarėliai, kurie šiomis dienomis tampa vis populiaresni. Kiekvienam darbuotojui tam tikromis akimirkomis svarbu atitrūkti nuo rutinos ir kartu su kolegomis praleisti įsimintiną vakarą. Ką reikia žinoti organizuojant įmonės šventę, kad ji nebūtų nuobodi ir banali?

Kam reikalingi įmonės vakarėliai?

Veikiausiai ne vienas pritars, kad gera atmosfera darbe prisideda prie kokybiškų darbo rezultatų. Svarbu, kad ir komandos nariai tarpusavyje sutartų. To pasiekti neretai padeda ne darbo metu drauge praleistas laikas, kuris tarsi sutvirtina komandos draugystę. Tad įmonės gimtadieniai, didžiųjų metų švenčių renginiai, naujų ofisų atidarymai ar kitos ne mažiau svarbios progos – puiki galimybė sustiprinti darbuotojų ryšius leidžiant patirti malonius įspūdžius.

Vyraujanti tema – gerų emocijų garantas

Kad išvengtumėte chaoso, labai svarbu renginiui sukurti tematiką. Vakarėlio tema suvienins tiek pačią renginio esmę, tiek erdvę, kurioje jis vyks. Pasirinkus temą daug paprasčiau rūpintis kitais dalykais: dekoracijomis, užsiėmimais, muzikiniu fonu ar netgi apranga. Kokia galėtų būti tema? Viską lemia fantazija! Galite orientuotis į sportą, meną, filmus, žaidimus, istorinį kontekstą ir panašiai. Bet kokiu atveju, vieninga tema padės viską sudėlioti į tinkamas vietas.

Į ką atkreipti dėmesį ruošiantis?

Svarbu nuspręsti, kaip organizuoti vakarėlį – patiems ar leisti atlikti darbą specialistams. Vieningos ir teisingos nuomonės greičiausiai nėra, nes organizavimo aspektus nulemia skirtingos aplinkybės. Mažesnėse įmonėse, kurioje dirba nedaug darbuotojų, galbūt visai smagu imtis vakarėlio organizavimo reikalų patiems? Belieka suburti komandą, pasiskirstyti užduotis, užsibrėžti galimą išleisti biudžetą, nuspręsti tinkamiausią renginiui datą bei vietą, apgalvoti veiklą, kuria būtų galima užsiimti vakarėlio metu. Apsvarstykite ir maisto klausimą – dažnai komandoje susirenka žmonės, turinys skirtingų mitybos įpročių.

Vakarėlio organizavimas – profesionalų rankose

Jei šventės planavimas sukelia daug papildomų sunkumų ar net nemalonių situacijų, neverta jaudintis. Tokiais atvejais naudinga atiduoti visą organizacinį darbą į tos srities specialistų rankas. Žinoma, svarbu atsakingai pasirinkti įmonę, kuri padėtų surengti jūsų komandos pageidavimus pateisinantį vakarėlį. Renginių organizavimo specialistų paiešką gali palengvinti įmonių katalogas, kur pagrindinė informacija apie skirtingas įmones sukaupta vienoje vietoje. Iš skirtingų variantų gausos padės pasirinkti ir kitų atsiliepimai bei patirtis apie suorganizuotą renginį.

Visai nesvarbu, ar organizuojate renginį patys, ar viską atlieka specialistai, nusiteikite geram laikui. Tegul kiekvienas įmonės vakarėlis palieka neišdildomus įspūdžius ir tvirtesnius santykius su kolegomis!