Savanorystė su seneliais

Visi mes kiekvieną dieną daromės vis senesni. Pasiekę tam tikrą amžių greičiau pavargstame, lėčiau judame, pasidarome labiau pažeidžiami. Būdami jauni stebime senstančius savo tėvus ir tikriausiai visi susimąstome, kad vieną dieną teks rūpintis pasenusiais tėvais taip, kaip jie Jumis rūpinosi Jums būnant vaikais. Taip sukasi gyvenimo ratas.

Gyvenimas gali susiklostyti ir taip, kad senatvėje žmogus lieka vienas. Dėl vienokių ar kitokių priežasčių seneliai lieka vieni ir šalia nėra artimųjų kurie galėtų padėti nugyventi likusį laiką. Norint padėti seneliams galite tapti savanoriu. Seneliams gyvenantiems savo namuose galite padėti gaminti maistą, sutvarkyti namus, nugabenti į vizitą pas gydytoją ar tiesiog su jais pakalbėti ir išsklaidyti jų vienatvę. Tai nereikalauja daug pastangų ir neatima daug Jūsų laiko, bet tuo pačiu tai yra neįkainojama pagalba vienišiems seneliams. Ne visi sulaukę senatvės turi kas pagelbės ar tiesiog praleis kartu laiką ir smagiai paplepės. Šiuos senolius gelbsti tik visuomeniški žmonės – savanoriai.

Galite tapti savanoriu seneliu namuose. Ten senyvo amžiaus žmonėmis yra tinkamai rūpinamasi, bet darbuotojams neretai reikia pagalbos arba seneliams, kurie neturi artimųjų ar šie negali jų aplankyti reikia tiesiog žmogaus kuris prisėstų šalia ir kartu praleistų laiką. Tapdami savanoriais senelių globos namuose dažniausiai galite rinktis iš trijų galimų programų – ilgalaikė, trumpalaikė arba vienkartinė savanoriška veikla. Dalyvaudami savanoriškoje veikloje senelių globos namuose teiksite pagalbą personalui ir/ar gyventojui, atliksite lydinčio asmens funkcijas, bendrausite su seneliais, pagelbėsite organizuojant ir dalyvaujant įvairiuose renginiuose, šventėse, akcijose. Norint tapti savanoriu dažniausiai reikia užpildyti savanorio formą, pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą ir sveikatos pažymėjimą. Neretai reikia sėkmingai praeiti ir pokalbį dėl pretendavimo į savanorišką veiklą senelių globos namuose. Tačiau norėdami padėti, tikrai tai padarysite. Jūsų pagalbos reikia tiek seneliams, tiek juos globojančiam personalui.