Kodėl moterys darosi plastines lūpų didinimo operacijas?

Moterų tarpe plastinės lūpų didinimo operacijos yra viena dažniausiai atliekamų veido srities tobulinimo procedūrų. Daugelis žinomų moterų ir ne tik yra pasinaudojusios plastikos chirurgų paslaugomis ir pasididinusios lūpas. Šiandien galima rinktis skirtingus būdus, kaip tai padaryti: lūpų putlinimas hialurono rūgšties užpildais, nuosavų riebalų užpildais arba lūpų didinimas naudojant implantus.

Kokios priežastys skatina moteris tai daryti?

Plastinės lūpų didinimo operacijos paslaugas moterys renkasi dėl labai įvairių priežasčių. Bet dažniausiai pasitaikančios – fiziologiškai labai plonos lūpos, asimetriškos lūpos, viena lūpa stipriai didesnė už kitą, dėl amžiaus įtakotų pakitimų ir pan. Operacijos ar kitos procedūros metu lūpoms suteikiama taisyklinga forma, atkuriama simetrija, lūpos tampa išraiškingesnės, dėl ko moters išvaizda pasikeičia iš esmės, o visa tai jai suteikia žymiai daugiau pasitikėjimo savimi. Moterims tai yra iš tiesų labai svarbios detalės.

Dar viena daugelio moterų įvardijama priežastis yra itin moteriška – tiesiog negalėjimas „dėvėti“ lūpų dažų, nes jų tiesiog nesimato. O kaip sakoma, kiekviena tikra moteris savo kosmetinėje privalo turėti raudonos spalvos lūpų dažus!

Kas gali atlikti plastines lūpų didinimo operacijas bei putlinimo procedūras?

Būtina atkreipti dėmesį, kad plastinės lūpų didinimo operacijos privalo būti atliekamos medicininį išsilavinimą turinčio specialisto. Labai svarbu su savo sveikata elgtis atsakingai ir pasirinkti šios srities profesionalą bei medicinos įstaigos reikalavimus atitinkančią organizaciją. Kaip žinia, šiandien lūpų putlinimo procedūras užpildais atlieka ir jokio medicininio išsilavinimo neturinčios, o kartais net ir rimtų kosmetologijos mokslų nebaigusios, tam licenzijos neturinčios kosmetikės-specialistės. Dar blogiau, kai tokios procedūros atliekamos namuose. Tokiu atveju negalima nustatyti, ar medžiagos, naudojamos atliekant putlinimo procedūras, yra registruotos, saugios naudoti, o paslaugos teikiamos dažnai nesilaikant higienos reikalavimų. Paslaugos teikimo vieta dažnai neatitinka reikalavimų ir negali būti patikrinta atsakingų institucijų.