Aš, mano augintinis ir skrydžio bendrovė

Ne kartą skrisdami lėktuvu į svečia šalį matėte, kad netoliese sėdinčiam keleiviui ant kelių susirangęs guli mažas augintinis, kurį šeimininkas pasiėmė į kelionę kartu su savimi. Nejučia pagalvojate, kad tai labai miela ir rūpestinga, kad mylimas augintinis nepaliekamas vienas namuose. Tačiau noras savo gyvūną gabenti oru kartu su savimi sukelia šiek tiek rūpesčių, nes skirtingos skrydžių bendrovės šiuo klausimu iškelia tam tikrus reikalavimus.

Air Baltic aviakompanija gabena naminius gyvūnus (šunis, kates, naminius paukščius ir triušius) keleivių salone (kaip rankinį bagažą) arba lėktuvo krovinių skyriuje (kaip registruotą bagažą), tačiau viskas priklauso nuo augintinio svorio ir dydžio. Keleivis gali nedidelį naminį gyvūna gabenti oru keleivių salone nuosavoje, vežti pritaikytoje dėžutėje, kurios matmenys negali viršyti 55 x 40 x 20 cm. Didžiausias leistinas gyvūno ir dėžutės svoris 8 kg. Naminio gyvūno gabenimas oru kaip rankinis bagažas kainuoja 60 eurų viena kryptimi. Didesni gyvūnai turi būti gabenami atitinkamuose gyvūnams pritaikytuose konteineriuose lėktuvo krovinių skyriuje (kaip registruotas bagažas). Didžiausias leistinas konteinerio ir gyvūno svoris yra 32 kg. Naminio gyvūno gabenimas oru krovinių skyriuje kainuoja 100 eurų viena kryptimi. Apie augintinio kelionę turite informuoti Air Baltica iš anksto. Taip pat su gyvūnais keliaujantys keleiviai privalo susipažinti su gyvūnų importo ir ekpsorto reglamentais, taikytinais atvykimo vietoje. Ši skrydžių bendrovė keleivių salone draudžia gabenti roplius ir graužikus. Daugiau reikalavimų galite rasti Air Baltica internetinėje svetainėje.

Keliaujantys su Air Lituanica skrydžiu bendrove ir norintys savo gyvūną gabentis oru kaip rankinį bagažą privalo turėti tinkamą konteinerį augintinio gabenimui, kurio dydis negali viršyti 45 x 30 x 20 cm, o maksimalus svoris su gyvūnu ne daugiau kaip 8 kg. Taip pat augintinio šeimininkas privalo turėti visus reikalingus sveikatos pažymėjimus ir įvairius kitus reikalingus dokumentus. Gyvūno gabenimas salone kainuoja 50 eurų į vieną pusę. Gyvūnų krovinių skyriuje šį aviakompanija negabena. Daugiau reikalavimų galite rasti Air Lituanica internetinėje svetainėje.

Wizzair skrydžių bendrovė gyvūnų neskraidina nei salone nei bagažo skyriuje.

Prieš ruošiantis kelionei ir planuojant į ją pasiimti savo mylimą augintinį, būtina pasidomėti, ar skrydžių bendrovė, kuria ketina skristi, gabena gyvūnus. Jei taip, tuomet būtina išsiaiškinti, kokius reikalavimus ji kelia ir kiek visa tai Jums kainuos.

Geros kelionės!