Kaip saugiai perkraustyti savo turtą?

Visiems anksčiau ar vėliau savo gyvenime tenka susidurti su persikraustymo vargais ir vargeliais. Arba bent yra tekę pagelbėti kaimynams: palaikyti duris, nunešti kelias dėžes, paskolinti dėžių. Ir nors dažnai girdime, kad ne piniguose ir ne daiktuose laimė, vistiek esame linkę saugoti savo turtą. Ir tai visiškai nebūtų tuščias paviršutiniškumas, juk jeigu jau įsigijome daiktą, jį reikia saugoti, antraip būtų visiškai beprasmiškai teršiama gamta ir naudojami jos ištekliai. Taigi, kaip saugiai perkraustyti savo turtą? Yra du būdai: krovinių pervežimo paslaugos ir savarankiškas kraustymasis. Nors net jei visus daiktus ir daikčiukus supakuosite patys ir patys juos persivešite, ko gero jūsų baldams vistiek bus reikalingos krovinių pervežimo paslaugos.

Savarankiškas persikraustymas turi savų pliusų: tai puiki proga peržiūrėti visus daiktus ir rūbus bei atrinkti seniai nebenaudojamus; atrinktus nereikalingus rūbus ir daiktus galite atiduoti draugams, giminaičiams arba paaukoti; galėsite visus daiktus surūšiuoti ir tvarkingai ant pakuočių užrašyti kas yra viduje ir kuriame kambaryje tie daiktai bus statomi (tai sutaupo laiko ne tik nešiojant daiktus, bet ir vėliau vėl viską dedant į spintas); būsite ramūs, kad daiktai supakuoti saugiai ir transportuojant jiems nieko nenutiks. Beje, toks intensyvus darbavimasis kraustantis gali atstoti treniruotę sporto klube.

Pakuodami daiktus naudokite burbulinę plėvelę ir gofrokartono dėžes. Jie apsaugos jūsų daiktus nuo smūgių, pramušimų, pradūrimų, drėgmės, deformacijos, gniuždymo ir atlaikys kritimą iš nedidelio aukščio. Būkite atidūs, pažymėkite dėžes su trapiu turiniu, kad ant jų nebūtų statomi sunkūs daiktai. Sunkiems objektams transportuoti yra skirtos penkių sluoksnių gofrokartono dėžės: jas sudaro trys lygaus popieriaus sluoksniai (viršutinis, vidinis ir apatinis) ir tarp jų esantys du gofruoto popieriaus sluoksniai.

Kaip saugiai perkraustyti savo turtą

    Kaip saugiai perkraustyti savo turtą

Taigi, planuokite savo persikraustymo darbus ir nepalikite visko paskutinei dienai, tuomet ramiai bei saugiai supakuosite savo turtą.