Vestuvių fotografo kaina. Nuo ko ji priklauso?

Renkantis vestuvių fotografą didelis dėmesys skiriamas ne tik fotografijų kokybei, jų skaičiui, bet ir paslaugos kainai. Šiomis dienomis, kai šios profesijos atstovų pasirinkimas didžiulis, kainų amplitudė taip pat nemaža. Kainos gali svyruoti nuo sutartinio atlygio (maždaug 300 eurų) iki (net) 1500 eurų ir daugiau. Vidutinis mokestis už vestuvių fotosesijos paslaugas Lietuvoje svyruoja apie 1000 – 2000 LT. Tad nuo ko būtent priklauso šios paslaugos kaina?

Pirmiausia ji priklauso nuo vestuvių fotografo populiarumo.Jei jis yra visuomenėje žinomas, susidomėjimo ar apdovanojimų sulaukęs asmuo, natūralu, kad paslaugos kaina bus solidi. Tikėtina, kad toks fotografas turės savo braižą, nemažą patirtį, talentą bei atsidavimą.

Vienas iš labiausiai vestuvių fotografo kainą lemiančių faktorių yra jo darbo patirtis. Natūralu, kad kuo didesnė patirtis tuo tobuliau išvystyti darbo įgūdžiai, daroma mažiau klaidų, susikurta savita darbo taktika, kuri padeda užduotis įvykdyti greičiau ir kokybiškiau. Būtent darbo patirtis išmoko fotografus greitai prisitaikyti prie kintančių situacijų, apšvietimo ir oro sąlygų. Tobulėja darbo įgūdžiai bei pildomas įvairių idėjų fotosesijoms bagažas.
Taip pat kainą priklauso ir nuo naudojamos fotografavimo įrangos, nes būtent tai lemia nuotraukų kokybę. Fotografas, norėdamas išgauti aukščiausios kokybės nuotraukas, į savo įrangą investuoja dešimtis ir daugiau tūkstančių litų. Objektyvai, įvairūs fotoaparatų priedai, kasmetiniai fototechnikos atnaujinimai reikalauja didžiulių investicijų, kurios privalo atsipirkti.

Visa paslauga susideda iš pasiruošimo, santuokos ceremonijos, fotosesijos gamtoje ar mieste bei pokylio fotografavimo. Bendras darbo laikas taip pat prisidės prie paslaugos kainos.

Kaip bebūtų keista, tačiau ir miestas, kuriame įsikūręs vestuvių fotografas, yra paslaugos kainą lemiantis faktorius. Didžiuosiuose šalies miestuose kainos yra didesnės dėl aukštesnio pragyvenimo lygio.

Norint įamžinti savo gražiausios dienos akimirkas kokybiškose nuotraukose, reiktų į anksto suplanuoti išlaidas, skirtas vestuvių fotografui. Juk vestuvių dieną atliekamas darbas tik pradinis žingsnis galutinio produkto link. Kruopštus nuotraukų retušavimo ir koregavimo darbas, kuris užtrunka keletą mėnesių, atliekamas nematant paslaugos pirkėjui.