KASKO draudimas – savanoriškas pasirinkimas

Vieni kelyje atidūs, kiti – nutrūktgalviai. Ir kas pasakys, kurie yra pavojingesni? Greitos reakcijos, patyrę vairuotojai teigia, jog pernelyg atsargūs vairuotojai taip pat sukelia avarines situacijas, nes važiuoja per lėtai, persirikiuoja neryžtingai ir iš didelio atsargumo stovėjimo aikštelėse kartais užima beveik dvi mašinų stovėjimo aikštelės vietas. Visiems transporto priemonių turėtojams ir vairuotojams yra būtina įsigyti privalomąjį transporto priemonės civilinės atsakomybės draudimą. Vairuotojas apdraudžia savo transporto priemonę nuo nelaimingų eismo įvykių, susiedamas ją su transporto priemonės civilinės atsakomybės draudimu. Draudžiamaisiais įvykiais laikomi tie, kuriuos padaro draudimo sutartyje nurodytas transporto priemonės vairuotojas. Vadinasi, visi kiti asmenys vairuojantys automobilį draustą automobilį, bet nenurodyti draudimo kontrakte – draudžiami nėra.

KASKO draudimas yra savanoriškas kiekvieno vairuotojo pasirinkimas. Jis nėra privalomas, tačiau vertinamas dėl savo vertės, kurią sudaro saugumo jausmas dėl tam tikrų įvykių. KASKO draudimas turi ilgesnį draudžiamų įvykių sąrašą. Jis apsaugo nuo paprasčiausių eismo įvykių, nuo transporto priemonės vagystės ir jos dalių ar aparatūros apiplėšimo, nuo trečiųjų asmenų tyčinės destruktyvios veiklos ir nuo stichinių nelaimių. Taip pat į paslaugas įeina ir automobilio draudimas apie kurį daugiau sužinosite apsilankę https://www.ld.lt/kasko-draudimas .

Privalomieji transporto priemonių civilinės atsakomybės, transporto priemonių, vežamų krovinių ir transporto priemonių valdymo susijusių civilinės atsakomybės draudimai priklauso ne gyvybės draudimo šakai. Kaip jau minėta, visi vairuotojai privalo turėti civilinės atsakomybės privalomąjį draudimą, tačiau kai kurie, suprasdami, kad KASKO draudimas gali apsaugoti jų finansus nuo nelaimingų įvykių, savanoriškai pasirenka jį vietoje privalomojo.