Langų tamsinimas – populiariausias būdas apsisaugoti nuo saulės

Langai kaip ir durys yra vienas svarbiausių namo akcentų. Kas amžių keičiantis architektūros stiliams, ne paslaptis, kad XXI amžiuje langai yra labai mėgiamas architektų sprendimas. Tik apsidairykite ir įsitikinsite, kad naujuose ir moderniuose statiniuose, kuo daugiau langų – tuo prabangiau ir unikaliau.
Langai praleidžia saulės šviesos pluoštą, tad patalpoje iš karto yra daug šviesiau ir šilčiau. Tačiau, per ryški, per kaitri saulės gali kiekvieną išvesti iš proto. Tiek ilsintis, tiek ir dirbant nei vienam nesinori būti sutrukdytam. Per didelis šviesos pluoštas gali sukelti diskomforto jausmą, paveikti mus nerviškai, nuo to galime jaustis pavargę, mieguisti. Tačiau, ką daryti, jeigu norime patalpą palikti šviesią, bet ne per ryškiai? Langų tamsinimas yra atsakymas į šį klausimą.
Langų tamsinimui yra naudojamos apsauginės plėvelės, kurios apsaugo nuo UVA spindulių, taip pat nuo saulės smūgio. Plėvelės langams reikalingos ir tiems žmonėms, kurie nori termoizoliacijos, t.y.: vasarą šios plėvelės išsaugo vėsą namuose, o žiemą – namuose esančią šilumą.Langų tamsinimas
Langų tamsinimas reikalingas tiems, kurie nori, kad stiklas būtų nepermatomas, tačiau tuo pat metu ir praleidžiantis šviesą. Langų plėvelės yra naudojamos ne tik namo langų tamsinimui, tačiau ir automobilių. Pasiūloje yra net ir tokios, langų tamsinimui naudojamos plėvelės, kurios apsaugo langus nuo išdužimo. Šia plėveles renkasi automobilių savininkai, kurių transporto priemonė dažniausiai stovi lauke, o ne garaže, norėdami apsaugoti automobilyje esantį turtą.
Apsauginės langų plėvelės yra klijuojamos tiek iš išorės, tiek ir iš vidaus, tai priklauso nuo to, kokio rezultato yra siekiama. Langų tamsinimui skirtos plėvelės yra juodos, tad tikrai lengvai priderinamos prie namų ar automobilio interjero. Kiekvienas nusprendęs užtamsinti langus, turėtų pasidomėti geriausiais gamintojais ir kainomis, nes tai tikrai nėra pigus sprendimas, tačiau – ilgaamžis.