Išmetamųjų dujų surinkimo įranga

Daugelis žmonių, kuriems nelabai įdomi ekonomika ir pramonė žino, kad naftos gręžimo ir perdirbimo industrija yra multi triljoninės vertės. Toks globalus fenomenas tikriausiai nieko nestebina, nes mes patys esame šios, tokios vertingos, žaliavos naudotojai kasdien: kiekvieną dieną tiek nuosavu, tiek viešuoju transportu keliaujame būtent dėka perdirbto naftos produkto – kuro. Per pastaruosius 20 metų kuro sąnaudos neįtikėtinai išaugo net 36 %. Dėl sparčios urbanizacijos, naujų kelių tiesimo bei žmonių populiacijos augimo prognozuojama, jog šis skaičius ateityje dar labiau padidės. Sparčiai didėjantys skaičiai, nenumaldomai turės didelės įtakos visai kuro pramonei.

Žinoma, kur yra staigus kilimas nelauktai atsiranda ir smukimas. Juk visus transportavimo reikalavimus kažkaip patenkinti teks, dėl šios priežasties vystosi konkurencija tarp dyzelio ir benzino. Tačiau, kas nutiktų, jei vieną dieną technologijos, įgytos žinios ir įranga pasentų, o naftos perdirbimo bei gręžimo pramonė tiesiog žlugtų? Atsakymas aiškus – visuomenė liktų be kuro.

Tuomet tektų ieškoti kitų alternatyvų, kurios padėtų nežlugti transporto priemonėms bei ūkio technikai. O išeitis visuomet yra – dujų įranga. Tai perspektyvi alternatyva benzinui ar kitam gamtiškai išgaunamam kurui.

Gamtinės dujos – kuro šaltinis, kuris padeda kuru varomoms transporto priemonėms bei kitiems įrenginiams veikti. Dujų sudėtyje yra net 70-90 % metano, kuris bedeguonėje terpėje sugeba skaidytis į organines medžiagas, dėl šios priežasties gamtinių dujų gamyba yra nesudėtingas procesas. Todėl dujų įranga, netekus naftos pagrindinių produktų, taptų pagrindiniu ištekliu, kuris būtų prieinamas visiems.

Šiais laikais autoservisų įranga yra sparčiai pažengusi, tačiau sumontuoti dujų įrangą galima ne į kiekvieną transporto priemonę. Paprastai dujų įranga yra montuojama į sedano kėbulo tipo automobilius. Tačiau dujų įrangą galima sumontuoti ir į bet kokio didesnio nei standartinio dydžio automobilio sistemą. Patariame, jeigu planuojate pirkti automobilį ar kitą transporto priemonė ir į ją žadate montuoti dujų įrangą – pasirinkite tokią transporto priemonę, kurioje būtų pakankamai vietos, kad tilptų dar vienas kuro bakas su gamtinėmis dujomis. Taip pat svarbu pagalvoti ar pildant ir keičiant gamtines dujas bus patogu prie jo prieiti. Prisiminkite, kad dujų įrangos montavimui visiškai netinkami maži ir kompaktiški automobiliai.

Tačiau reikia nepamiršti, gamtinės dujos turi pavojingų medžiagų, kurios kenkia žmogaus organizmui, todėl būtina turėti kokybišką išmetamųjų dujų surinkimo įrangą. Ši įranga padės apsisaugoti, kad į transporto priemonės saloną patektų, kuo mažesnė anglies monoksido koncentracija. Įvairūs filtrai padeda išskaidyti kenksmingas daleles ir taip tausoja ne tik Jūsų sveikatą, bet ir gamtą. Išmetamųjų dujų surinkimo iranga – neleis automobiliui prarasti galios, bus pigus variantas bei saugos, kad transporto priemonė veiktų sklandžiai.