Automobilio turto draudimas

Bet kokio eismo įvykio metu vairuotojai visuomet gailisi savo transporto priemonės bei jai padarytų nuostolių, kadangi tai papildomas galvos skausmas, darbas bei žinoma pinigai. Tačiau dažnai savo automobiliuose vežame ir pašalinius daiktus, įvairias detales, vertingus daiktus, tokius kaip telefonus ar kompiuterius. Daiktai mūsų transporto priemonėje įvykio metu gali ne tik sulūžti, bet ir pakenkti keleivių sveikatai, bei rimtai sužaloti. Draudimo bendrovės dažnai gauna nusiskundimų, kad žmonių daiktai, ypač elektronikos prietaisai, kurie yra vertingiausi, yra sugadinami būtent avarijos metu. Žinoma žala nukentėjusiajam yra atlyginama, tačiau draudimo bendrovės visuomet siūlo saugoti savo daiktus, bei juos laikyti specialiuose dėkluose, o ne ant sėdynės. Kadangi sunkus kompiuteris ar bukas telefonas eismo įvykio metu gali rimtai sužaloti žmogų, jam sutrenkti galvą ar sulaužyti nosį. Juk staigiai stabdant, net lengviausio, vos kelis kilogramus sveriančio daikto svoris gali išaugti iki 40 kilogramų, tad tikriausi numanote, kad pasekmės gali būti liūdnos.

Tad, jei žmogus turi TPVCA draudimą, kurio sąlygoje yra turto draudimas avarijos metu, draudimo bendrovė tiesiog privalo atlyginti žalą. Tokia pati sąlyga galioja, jei domina nuolat yra perkamas el. draudimas, tik žinoma skirtingai draudimo bendrovei gali būti nurodoma kita sąlyga, todėl svarbu gerai persiskaityti polisą.

Tačiau, paprastai el. draudimas suteikia šią sąlygą, todėl vairuotojai turėtų būti ramūs dėl to, jeigu įvykio metu, jų turtas esantis viduje ir nesusijęs su automobiliu staiga taip pat būtų apgadintas. Žinoma, draudimas gal visos sumos neišmokėtų, tačiau galėtų padengti remonto išlaidas taisant elektronikos prietaisus. Taigi, kad būtų sumažintas stresas bei nereiktų papildomai rūpintis dėl pašalinių, bet vertingų daiktų tvarkymo, pasirūpinkite, kad jūsų paprastas ir el. draudimas turėtų sąlygą, kurioje pateiktas nuostolio atlyginimas už vertingų daiktų sugadinimą eismo įvykio metu.

Taigi, prieš išvažiuojat į eismą, būtinai pasirūpinkite ne tik savo saugumu, galiojančiu draudimu, bet ir savo daiktais, kurie turėtų būti specialiuose dėkluose, o ne ant sėdynės. Galiausiai, nevažiuokite kalbėdami telefonu, nes ženkliai daug eismo įvykių nutinka tuomet, kai naudojamasi telefonu. Tad būkite saugūs kelyje bei saugokite kitus eismo dalyvius.