Kodėl žmogui rekomenduojama keliauti?

Yra kelių tipų žmonės: tie, kuriems viskas gerai, taip kaip yra dabar (jie nesiryžta dažniems pokyčiams) ir tokie, kurie nenustygsta vietoje, nuolat ieškodami kažko naujo ir dar nepatirto. Retorinis klausimas: kuriam priklausote jūs? Kad ir koks bebūtų Jūsų atsakymas, medikai, sveikos gyvensenos specialistai skuba pridurti, jog poilsis ypač svarbus aktyviai gyvenantiems ar stresą ir didelę įtampą namuose ar darbe patiriantiems asmenims. Kaip puikią alternatyvą atgauti jėgas, jie siūlo keliones ir išvykas į svečias šalis. Turistinės, poilsinės ar pažintinės kelionės gali tapti ta ilgai laukta išeitimi pasijusti geriau. Keliaudamas žmogus pasisemia daug naujų patirčių, susipažįsta su kitomis kultūromis, žmonėmis, atranda naujus laisvalaikio praleidimo būdus, tarkime, jėgos aitvarus ir pan. Visa tai išbandęs arba tiesiog „išsigulėjęs“ po šilta saule kokiame nors Turkijos ar Ispanijos paplūdimyje, žmogus namo ar į darbą grįžta pasikeitęs – su nauja energija, motyvacija, šypsena.

Kelios priežastys, kodėl žmonėms svarbu keliauti?
1. Priežastis – poilsis. Visų pirma, keliaudamas žmogus atitrūksta nuo kasdienių rūpesčių ir jį slegiančių problemų. Nuvykus į svečią šalį ten natūraliai kyla noras domėtis jos miestais, architektūra, nacionaline virtuve, todėl darbo užduotys, nesutarimai namuose ar su artimaisiais lieka toli, už kelių šimtų kilometrų. Susitelkdamas visai į kitus dalykus, žmogaus galva ilsisi nuo bėdų ir streso.
2. Plečiamas akiratis. Normalu, kad kirtus Lietuvos sieną, susiduriama su visai kitokiu pasauliu ir kultūromis. Kiekviena jų – savita, unikali ir joms pažinti prireikia laiko. Išvykus į užsienį mokomasi daugybės dalykų: pradedant nuo tos šalies pagrindinių žodelių („labas“, „ačiū“, „kaip sekasi“, „viso gero“ ir pan.) iki architektūros, dailės talentų, gimusių ar dirbusių toje vietovėje, taip pat susipažįstama su vietinių gyventojų dienos ritmu, nacionaline virtuve. Tad po atostogų sugrįžus namo su namiškiais ar bendradarbiais galėsite pasisveikinti kitoniškai arba jums brangius žmones galėsite pamaloninti nuostabiais Viduržemio jūros regiono, indiškais, itališkais ir kt. valgiais .
3. Energingiems asmenims aktyvios kelionės padės išsilieti. Paprastai jaunas žmogus ar pripratęs prie aktyvaus gyvenimo nurimus jo laisvalaikiui, ar pradėjus dirbti sėslesnį darbą jaučiasi iki galo neišsikrovęs. Kai kurie dėl to pradeda sportuoti, važinėti dviračiu, dalyvauti įvairiuose renginiuose ir pan. Tiesa, ne visada net ir taip gyvendami jie jaučiasi iki galo pailsėję. Tokioms asmenybėms geriausias poilsis yra aktyvios kelionės, kurių metu jos patiria nuotykių. Taigi, „nusivarymas nuo kojų“, kalbant apie kelionės, nėra blogai. Priešingai, kai kam tai tikras – poilsis.