Kiek galėtų kainuoti tikrai pigus namo projektas sodui

Ar kada nors galvojote, kaip galėtumėte pastatyti paprastą paprasčiausią sodo namą išleisdami labai mažai pinigų ir nepasmerkdami savęs skoloms? Pigūs namų projektai iš tiesų egzistuoja, jiems įgyvendinti reikalingi svarbiausi, raktiniai komponentai būtų: žemos kainos, akcijos, vietinės natūralios statybinės medžiagos, mažo skersmens mediena ir šiaudai — visos išvardintos sąlygos padėtų išlaikyti minimalias išlaidas. Pats tikriausias smagumas, patiems projektuojant pigiausią sodo namą, — surasti būdą, kaip sujungti šiuos komponentus į optimalų, jaukų, patogų ir įperkamą namo projektą. Tiesa, norint, kad tokiame name būtų šilta ir žiemą, reiktų investuoti kiek daugiau ir tai jau nebebūtų pigiausias namo projektas. Tačiau, jei sode tereikia namuko vasarai, kur nakvotumėte po šašlykų kepimo vakarėlio ir laikytumėte sodo rakandus, tuomet šis variantas jums kaip tik.

Kad ir koks tai bebūtų namas, gyvenamasis, sodo, vasarnamis, komercinis pastatas ar kt., svarbios visuomet tos pačios savybės: tvirtumas, patvarumas, ekonomiškumas, gera kaina. Toks, mūsų siūlomo, paprasto ir pigaus, namo tipas anglakalbėse šalyse yra vadinamas „earthbag“. Ten, kur šilta, žmonės tokį namą stato ne tik soduose. Šilto klimato zonose tiks namas yra visiškai tinkamas gyventi nuolat. Tokio tipo namai labai sparčiai populiarėja dėl mažos kainos. Nedidelį namuką galėtumėte pasistatyti maždaug už 900 — 5000 eurų. Už tokią kainą galite turėti gražų, mažą namuką, kuris stovėtų ne trumpiau nei kiti tradiciniai mediniai namai, būtų gan nepralaidus triukšmui, netoksiškas ir patogus.

Turite griežtai apibrėžtą mažą biudžetą? O kuris neturi šiais laikais? Siūlome statyti nedidelį namuką naudojant vietinias natūralias medžiagas, statyti etapais ir vis tobulinti savo namuką palaipsniui, kai galėsite sau tai leisti. Pradėkite nuo paprasčiausio pagrindo: pamatų, sienų, stogo ir langų. O visa kita pratęsite, kai turėsite daugiau resursų. Toks projektas ne tik leis sutaupyti, bet ir bus mielas, nes pastatytas savomis rankomis.