Kaklo skausmo priežastys ir prevencija

Jūsų kaklas yra sudarytas iš slankstelių, kurie tęsiasi nuo nuo kaukolės iki viršutinės torso dalies. Kakle esantys diskai sugeria smūgius tarp kaulų. Jūsų kaklo kaulai, raiščiai ir raumenys palaiko galvą ir leidžia jai judėti. Bet kokios anomalijos, patologijos, uždegimai ir sužeidimai gali sukelti kaklo skausmą ar sustabarėjimą.

Daugybė žmonių retkarčiais jaučia kaklo skausmą ar sustingimą. Daugeliu atvejų skausmas kyla dėl blogos kaklo padėties arba didelių fizinių apkrovų ir nuovargio. Kartais kaklo skausmą sukelia sužalojimai nuo kritimo, kontaktinio sporto ar staigaus truktelėjimo, kuris pasitaiko auto avarijų metu. Daugeliu atvejų kaklo skausmas nėra rimta būklė ir gali būti sušvelninta per kelias dienas. Jei sužalojimas ne rimtas tuomet kaklo masažuoklis nuo skausmo gali išlaisvinti kaip jau ir minėta — per kelias dienas. Tačiau, kai kuriais atvejais kaklo skausmas gali signalizuoti apie rimtą sužalojimą ar ligą, todėl derėtų kreiptis į gydytoją dėl apžiūros. Jei jūsų kaklo skausmas tęsiasi ilgiau nei savaitę, yra gan smarkus ir jį lydi kiti negalavimai (simptomai), reikia nedelsiant kreiptis į gydytoją.

Skausmo priežastys:

  • Raumenų įtampa ir patempimai
  • Sužalojimai
  • Širdies smūgis
  • Meningitas

Taip pat, kaklo skausmas gali būti netiesiogiai susijęs ir su kai kurių kitų ligų simptomais:

  • reumatoidinio artrito
  • osteoporozės
  • fibromialgijos
  • spondilozės ar kaklo osteoartrito
  • stuburo stenozės ir kt.

Priežasčių gali būti daug ir įvairių, svarbu nekentėti ir laiku kreiptis į gydytoją. Jei 100 procentų esate įsitikinę, kad žinote savo kaklo skausmo priežastį — vistiek dėl visa ko nueikite pas savo gydytoją ir pasikonsultuokite. Bet kokiu atveju, jis parinks geriausią skausmo mažinimo priemonę ar procedūra.

Jei Jums dažnai lengvai pamaudžia kaklą tiesiog nuo darbo palinkus prie kompiuterio ar nepatogios miegojimo padėties — derėtų pasirūpinti kaklo skausmo prevencija. Puiki kaklo skausmo prevencinė priemonė — masažuokliai, kurių yra įvairiausių rūšių. Didesnių ir mažesnių, priklausomai nuo to kiek vietos turite namuose, turinčių šildymo funkciją, vibruojančių, elektrinių ir rankinių. Jums tereikia pasirinkti sau patogiausią. Tverti skausmą — nesveika, o be to skausmas gadina ne tik jūsų gyvenimo kokybę, bet ir nuotaiką Jums, o kartu ir Jūsų artimiesiems.