Skyrybos Lietuvoje: nuo ko pradėti?

Tikriausiai kiekvienas žmogus, prieš sutikdamas antrą pusę ir besiruošiantis su juo tuoktis, tai reiškia praleisti visą gyvenimą kartu, kartu auginti vaikus, vienas kitam padėti, nepagalvoja, kad ateis ta diena, kai sutuoktinis pabos, o jų santykiai atsidurs ant skyrybų slenksčio. Skyrybų priežastys būna įvairios, kai kurios išsprendžiamos, o kai kurios lyg akligatvis. Skyrybos yra labai jautrus ir sunkus laikotarpis poros gyvenime, tačiau, deja, neretai neišvengiamas. Visgi, kai ateina ta diena, kad sutuoktiniai nusprendžia sukti skirtingais keliais, dažnai jie susiduria su klausimu: nuo ko pradėti?

Skyrybos bendru sutarimu

Tuo atveju, kai abu sutuoktiniai sutinka skirtis bendru sutarimu ir nėra jokių neišspręstų klausimų, jokių kaltinimų ar pagiežos vienas kito atžvilgiu skyrybos būna lengvesnės. Skyrybos bendru sutarimu Lietuvoje vyksta greičiau ir visas procesas būna taikesnis nei skyrybos kitais atvejais.

Skyrybos bendru sutarimu advokatų praktikoje yra dažniausiai pasitaikantis procesas palyginti su kitais. Jeigu jūs esate tie sutuoktiniai, kurie nežino nuo ko pradėti skyrybas, tai pirmiausia jums vertėtų kreiptis į skyrybų advokatą.

Skyrybų advokatai išmano visą skyrybų tvarką, žino nuo ko pradėti, kokius popierius susitvarkyti, kur kreiptis, kad skyrybų procesas būtų greitas ir mažiau varginantis. Skyrybų advokatai tokiu sunkiu metu yra reikalingi ne tik dėl dokumentų tvarkymo, jie padeda morališkai lengviau ištverti šį sunkų procesą, pasirūpina už besiskiriančius žmones visais reikalais, kurie susiję su skyrybomis. Juk šis laikotarpis ir taip yra sudėtingas, todėl jie padeda, kad būtų viskas paprasčiau, aiškiau ir nereikėtų šioje painiavoje užstrigti.

Kalbant apie išlaidas, susijusias už skyrybų advokato pagalba, tai jos yra žymiai mažesnės kai vyksta skyrybos bendru sutarimu, kadangi dokumentai yra lengvesni, greičiau sutvarkomi ir nereikia mokėti teismui, kaip būna kitais skyrybų atvejais. Skyrybos bendru sutarimu galimos tuo atveju, kai nėra jokio ginčo tarp sutuoktinių, kai yra aiški skyrybų baigtis ir nėra jokių nepasidalijimų. Skyrybos bendru sutarimu yra geriausia išeitis besiskiriantiems. Jeigu ir jūs planuojate pradėti skyrybų procesą, tačiau jums kyla kažkokių klausimų – geriausia kreiptis į skyrybų advokatą, kuris tuos klausimus jums atsakys ir padės padėti tašką skyrybų byloje.