Ką verta padaryti norint pakelti automobilio vertę?

Atsisveikinimas su savo numylėtais „ratais“ dažnam vairuotojui būna išgyvenimas, gerokai suspaudžiantis širdį. Aišku, kiekviena pabaiga turi pradžią: pardavus senąjį automobilį, garaže ar po langais atsidurs naujas automobilis. Ir, logiška, pastarasis bus tuo geresnis, kuo brangiau pavyks turimą parduoti. Sėkmingą sandorį lemia ne tik automobilio modelio paklausa rinkoje, rida ar gamybos metai: yra ir daugiau gudrybių, galinčių padėti pakelti parduodamo automobilio vertę.

Turėk įrodymus apie parduodamo automobilio būklę

Natūralu, jog kiekvienas pirkėjas, nusprendęs įsigyti tokį, sutikite, iš tiesų atsakingą pirkinį, yra suinteresuotas ne dalyvauti savotiškoje loterijoje, tačiau gauti teisingą, faktais pagrįstą informaciją apie apžiūrimos transporto priemonės būklę. Ir jūsų žodžių, garantuojančių, jog viskas gerai, tikrai nepakanka. Net jei dar net minties neturite apie automobilio pardavimą, pradėkite ruošti „roges“ jau dabar. Kaupkite visus dokumentus, susijusius su automobilio remontu, dalių keitimu, atlikta diagnostika ir kita. Patikėkite, tai tikrai bus svarus argumentas, padėsiantis parduoti automobilį už geresnę kainą.

Rūpinkis automobilio kvapu

Įvairios dėmės ant kilimėlių ar sėdynių, ydingas įprotis rūkyti automobilyje, kartu keliaujantis augintinis, toli gražu ne „pakalnutėmis“ kvepiantis vairuotojas, kasdien važiuojantis po sunkios darbo dienos –  tik dalis priežasčių, dėl kurių automobilio salonas gali įsigerti nemalonaus kvapo. Nuolat eksploatuojant automobilį, tas, ne itin malonus kvapas, tampa savaime suprantamas ar net apskritai nejuntamas. Tačiau, patikėkite, potencialus pirkėjas, besirenkantis iš kelių variantų, gerą automobilio kvapą priims teigiamai, vertindamas tai kaip pagarbą sau bei faktą, jog šia transporto priemone tikrai buvo rūpinamasi. Mėgstamiausio aromato auto kvapai turėti tapti kiekvieno vairuotojo palydovu, kaskart uoslės receptorius palepinsiančiu puikiausiomis natomis. Kai malonus kvapas bus nuolatinis jūsų palydovas, neteks sukti galvos, jog pamiršite tuo pasirūpinti prieš aprodant savo automobilį potencialiam pirkėjui.

Pripažink, jog tavo automobilis nėra idealus

Jei, kalbėdami apie būsimą automobilį, potencialiam pirkėjui šį tik liaupsinsite, tikėtina, pasieksite priešingą rezultatą – sukelsite abejonių dėl savo sąžiningumo bei transporto priemonės būklės. Pagudraukite ir paskubėkite atskleisti tuos trūkumus, kurie, tikėtina, ir taip netrukus bus pastebėti. Patikėkite, jūsų atvirumas bus įvertintas: užmegsite pasitikėjimu grįstus santykius, galinčius turėti svarbų vaidmenį kalbant apie galutinio sandorio sėkmę.

Pasirūpink automobilio švara

Jei neapsileisite tiek, jog automobilio vidus bei išorė apaugs „pelėsiais ir kerpėmis“, prieš parodant šį galimam pirkėjui, užteks atlikti tik „prevencinius“ švarinimosi darbus.  Nuplautas, blizgantis, išsiurbtas bei išvalytas automobilis reprezentatyviau atrodys tiek nuotraukose, talpinamose skelbimo portaluose, tiek ir jį apžiūrinčio žmogaus akyse. Ir, priešingai, vizualiai apleista transporto priemonė gali sukelti rimtą įtarimą ir dėl pastarojo techninės būklės. Jei savininkas tingi dulkes nuo panelės nuvalyti, tikėtina, jog ir į servisą kreipiasi tik automobiliui visiškai „subirus“…

Automobilio pardavimas – atsakingas žingsnis, kurį norint atlikti teisingai, teks nuveikti visą eilę darbų (pradedant skelbimo patalpinamu įvairiuose specializuotuose portaluose ir baigiant naujos transporto priemonės paieška). Mūsų patarimai, galintys pakelti automobilio vertę, turėtų būti pradedami taikyti ne prieš pat ruošiantis parduoti, bet visą jo eksploatacijos laikotarpį. Juk, pavyzdžiui, geras automobilio kvapas kasdienėse kelionėse pakelia nuotaiką tiek vairuotojui, tiek keleiviams.