Kaip įsirengti terasą?

Atėjus vasarai norite naujovių ir sugalvojote, kad Jums laikas įsirengti terasą? Graži bei moderni terasa, kurioje galima valgyti pusryčius, bei leisti laiką yra tinkamiausias pasirinkimas, jei turite nuosavą namą. Jei nusprendėte, kad Jums reikalinga lauko terasa, nepamirškite, kad ji turi būti ne tik graži, bet ir patogi, ilgaamžė, dėl to į ją verta investuoti.

Nusprendus pasistatyti terasą, reikia gerai pagalvoti, kokia vieta jai tinkamiausia. Patariame Jums rinktis pietrytinę, pietvakarinę arba pietinę Jūsų namo pusę. Pasirinkus šias kryptis, šaltuoju sezonu galėsite gaudyti saulės spindulius, o šiltuoju metu gausite ramų pavėsį ir čiulbančius paukščius. Taip pat prieš statant terasą apgalvokite, kiek vietos ji turi užimti ir kokia jos funkcija bus namuose. Galbūt terasa taps lauko virtuve, poilsio zona, o galbūt skaitymo kampeliu? Nepamirškite, kad mažose terasose netelpa daug daiktų, dėl to būtinai apgalvokite jos dydį, kad vėliau nepastebėtumėte, jog Jums terasa yra per maža ir netalpina reikiamų daiktų.

Rinkitės patvarias lentas, kad nepasitaikytų defektų, nes niekas nenori jau antraisiais metais vėl tvarkyti terasos iš naujo. Svarbu pasirinkti tik tinkamas priemones, kurių pagalba gausite geriausią ir Jums norimą rezultatą. Pasirinktos netinkamos lentos gali pradėti keisti formą, pūti nuo drėgmės, dėl to rinkitės atsakingai.

Svarbūs ir terasiniai varžtai, reikia atkreipti dėmesį, kad terasos medsraigčiai būtų paslėpti lentos krašto briaunose, nes visi norime dailios ir ilgaamžės terasos, kuri būtų nepriekaištinga ne vienus metus. Jei Jums pavyks tai įgyvendinti, bus sukuriamas lygaus paviršiaus terasos vaizdinys, nesimatys jokių terasinių varžtų. Taip padaryti yra verta, kad varžtai nemaišytų ir būtų galima vaikščioti basomis kojomis. Priešingai nei kitos paslėptos terasų montavimo sistemos, medsraigčiai lengvai išsisuka, jei reikia pakeisti lentą net terasos viduryje, dėl to atsiradus bent menkiausiam defektui viską eina sutvarkyti neišardžius visų lentų ir neatsukus visų varžtų. Rekomenduojami terasiniai varžtai yra kietmedžio, maumedžio, termo pušies, egzotinėms terasoms įrengti. Reikia nepamiršti ir savisriegių, kurie yra puiki tvirtinimo priemonė, nes jie yra plokščia iškilia galvute,  ploniems plieno lakštams, profiliams tvirtinti.