Kodėl automobiliuose turi būti kokybiškos sėdynės su tinkamais užvalkalais?

Automobilio salonas yra ypatingai sudėtinga aplinka. Automobilio salone gali ekstremaliai greitai pasikeisti temperatūra iš aukštos į žemą ar atvirkščiai, saloną nuolat veikia saulės spindulių ultravioletinis spektras, mat daugelis automobilių nelaikome garaže, o paliekame tiesiog aikštelėje ar kieme. Dėl šių priežasčių sėdynių užvalkalams keliami ne menkesni kokybiniai reikalavimai negu originaliai sėdynės dangai. Kokybiški sėdynių užvalkalai gaminami iš daugiasluoksnės laminuotos dangos, kuri susideda iš paviršinės medžiagos, tvirto formuojančio porolono sluoksnio ir poliesterio tinklelio. Visos šios medžiagos specialia technologija „klijuojamos“, o šis procesas vadinamas laminavimu.

Kokios medžiagos naudojamos sėdynėms gaminti?

Sėdynių užvalkalai yra nuolat veikiami didelės trinties, ant jų sėdime visu savo svoriu, dažnai sukinėjamės, o kartais ir pašokinėjame, jei kelias nelygus. Tokių apkrovų netenka atlaikyti namų ar ofiso baldams, tad sėdynių užvalkalai turi būti itin tvirti, kad tarnautų ilgai ir patikimai saugotų sėdynes. Sėdynių užvalkalų siuvimas  yra randamas čia.

Aksominiai užvalkalai-šie sėdynių užvalkalai pagaminti iš minkštos vilnos. Šis pluoštas švelniai liečia odą ir nedirgina odos. Šis pluoštas dažniausiai naudojamas siūti automobilių sėdynes. Aksomo privalumai yra gerai žinomi-jį lengva valyti, švelniai liesti, žiemą nešalta ir vasarą ne per karšta.

Ekologinės odos apmušalai-tokio tipo sėdynių apmušalai savo išvaizda ir savybėmis primena natūralią odą-atrodo prabangiai, patvariai ir nesugeria skysčių ar nešvarumų. Automobilių dangteliai, pagaminti iš eko odos, paprastai yra šiek tiek brangesni nei aksominiai automobilių sėdynių užvalkalai, tačiau jie gali patikimai apsaugoti elektromobilių sėdynes nuo dulkių ar kavos išsiliejimo ir suteikti prabangų įspūdį privatiems automobiliams. Vienintelis trūkumas yra tas, kad kai kuriems žmonėms šie sėdynių užvalkalai nepatinka – vasarą jie gali būti šildomi saulėje, o žiemą – šalti, kaip ir natūrali oda.

„Alcantara“ pluošto užvalkalai.„Alcantara“ pluoštas nėra gerai žinomas, tai yra specialus sintetinis pluoštas, tekstūra primena vertimo odą. „Alcantara“ pluošto sėdynės užvalkalas yra minkštas, lengvai valomas, nesugeria nešvarumų ir nešvarumų, atrodo prabangiai ir leidžia odai kvėpuoti. Šie sėdynių užvalkalai pasižymi aksominiu komfortu ir odine prabanga.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį į saugumą. Šiuolaikinių automobilių sėdynės atlieka ne tiktai krėslo funkciją automobilyje

Dabartiniai automobiliai pilni technologijų apie kurias nesusimąstome kol jų neprireikia, ne išimtis ir automobilio sėdynės. Dažname automobilyje jose įmontuotos oro pagalvės, skirtos apsaugoti vairuotojo ir keleivių gyvybes eismo įvykio atveju, o užmovus papildomą užvalkalą ant sėdynės, uždengiamos oro pagalvių iššovimo vietos. Nekokybiški užvalkalai gali kliudyti oro pagalvėms išsiskleisti, o tai gali kainuoti gyvybę. Aukštos kokybės patikimi užvalkalai siuvami atsižvelgiant į oro pagalves, projektuojami taip, kad oro pagalvėms nebūtų kliudoma išsiskleisti, oro pagalvių vietos siuvamos specialia siūle, kuri yra tvirta dėvint, tačiau lengvai plyšta veikiant oro pagalvei iš vidinės pusės.