Ką žinome apie rūbų džiovyklas ir lyginimo lentas

Renkantis rūbų džiovyklas bei lyginimo lentas, patartina atsižvelgti į realius poreikius, turimą erdvę bei, žinoma, į gaminio modelį. Ar žinote, kokiomis savybėmis pasižymi skirtingų modelių rūbų džiovyklos bei lyginimo lentos?

Pakabinama džiovykla – kompaktiška džiovyklė, tinkanti ir mažoms erdvėms

Pakabinama rūbų džiovyklė yra itin kompaktiška, bet talpi džiovykla, todėl puikiai tinka žmonėms, kurių namuose nėra daug vietos. Šios džiovyklos yra vertinamos dar ir dėl to, kad jas galima pakabinti praktiškai bet kur. Džiovyklą, kurios virvių ilgis įprastai siekia apie 21 m., lengvai galima pakabinti ant vonios krašto, dušo konstrukcijos, balkono turėklų ir kt. Pakabinama džiovykla turi fiksatorius, leidžiančius reguliuoti virvės ilgį pagal poreikius. Pažymėtina, kad pakabinama džiovykla yra skirta naudoti patalpose.

Talpi ir stabili pastatoma džiovykla

Pastatoma džiovykla yra sukurta naudoti patalpose, tačiau daug kas šią specialiu milteliniu būdu dažytą džiovyklą, kuri nesilupa ir kurios konstrukcija netepa rūbų, mėgsta naudoti ir lauke. Pastatoma džiovyklė yra pakankamai didelė, todėl reikalauja šiek tiek daugiau namų erdvės. Patalpose naudojama pastatoma džiovyklė yra stabili. Ji „neslankioja“, todėl nebraižo parketo, laminato, parketo, medinių ar kitų rūšių grindų. Jeigu nuspręstumėte šią džiovyklą naudoti lauke, turėtumėte žinoti, kad, pavyzdžiui, pievelėje pastatyta džiovykla nebus tokia stabili, kokia yra, naudojant ją patalpose.

Sulankstoma džiovykla turi apie 12 sulenkimo pozicijų

Patalpose naudoti yra skirta ir apie 12 sulenkimo pozicijų turinti sulankstoma džiovykla. Kompaktiška džiovykla, puikiai tinkanti 1 skalbimo mašinos užkrovimo skalbiniams padžiauti, neužima daug vietos, todėl puikiai tinka nedideliuose vonių kambariuose, sodo nameliuose, balkonuose ar kitose erdvėse. Pažymėtina, kad džiovyklos, kurios fiksatoriai leidžia reguliuoti džiovyklos sulenkimo kampą, gali būti išskleidžiamos įvairiu kampu, ji neslysta ir nekenkia paviršiams.

Lauko džiovykla – praktiškas ir funkcionalus pasirinkimas

Lauko džiovyklos būna įvairių modelių, todėl neturėtų būti sunku rasti tą, kuri geriausiai „įsilietų“ į Jūsų puoselėjamą aplinką. Šios džiovyklos lengvai išsiskleidžia ir taip pat lengvai susiskleidžia. Galite rinktis lauko džiovyklą, turinčią integruotų, lietui nelaidų stogelį, arba džiovyklos modelį be jo. Tvirta ir nebijanti stipraus vėjo lauko džiovykla yra tikrai talpi, todėl vienu metu yra galimybė padžiauti net 4 skalbimo mašinų užkrovimų skalbinius. Pažymėtina, kad nenaudojamą lauko džiovyklą yra rekomenduojama suskleisti.

Lyginimo lentų tipai

Lyginimo lentos įprastai yra skirstomos į tris tipus, t. y., į laisvai stovinčius modelius, įmontuotas lyginimo lentas bei į kompaktiškas stalo lentas. Laisvai stovinti lyginimo lenta dažniausiai yra gaminama iš metalo, o jo viršus yra dengtas minkštu audiniu. Nesunki, bet tvirta laisvai stovinti lyginimo lenta turi ir aukščio reguliavimo mechanizmą, todėl ja lengvai galės pasinaudoti visi šeimos nariai. Įmontuojama lyginimo lenta, kaip ir sufleruoja jos pavadinimas, yra pritvirtinama vienoje, nuolatinėje vietoje. Ši lyginimo lenta nėra didelė, todėl puikiai tiks ir mažose erdvėse. Kompaktiškoji stalo lyginimo lenta, palyginus, nėra brangi. Ji yra nedidelė, todėl yra puikus pasirinkimas tiems, kurie negali pasigirti didžiule namų erdve ir kurie nenori užgriozdinti namų papildomais daiktais.