Kokią striukę pasirinkti, kad atitiktų visus jūsų lūkesčius?

Kiekvienais metais kiekvienos iš mūsų noras yra – kad žieminė striukė atitiktų mūsų idealus. Kad būtų šilta stovint lauke, kad neperkaistumėte sparčiai žingsniuojant ir kad neprakaituotumėte. Taigi kokią žieminę striukę rinktis ir į ką atkreipti dėmesį pirmiausia? Norėdamos turėti didelę pasirinkimo laisvę, striukės moterims turėtumėte ieškoti čia: https://membershop.lt/c/moterims/drabuziai/striukes. Žemiau aiškiai ir glaustai papasakosime šiek tiek apie skirtingų striukių tipus, galbūt tai padės jums apsispręsti teisingai ir išsirinkti greitai.

Trumpa ar ilga?

Dažnas moterims ramybės neduodantis klausimas yra trumpa ar ilga striukė? Mes sakytume – abi! Jūs niekada nežinote, kokia žiema šį kartą jūsų laukia, o tarp trumpų ir ilgų striukių skirtumas yra milžiniškas. Priklausomai nuo to, ką ketinate veikti lauke, turėtumėte atsižvelgti į striukės ilgį. Akivaizdu, kad ilga striukė tikrai neleis sušalti, bet yra vienas BET. Ji varžys jūsų judesius, todėl turėdamos įtemptą dieną, kurios metu turėsite skubėti ir daug judėti – ilga striukė nebus išeitis. Tačiau jei ketinate pasivaikščioti parke su puodeliu arbatos – tai idealus variantas, suteiksiantis jaukumo gražiems žiemos pasivaikščiojimams. VERO MODA striukės moterims gali pasiūlyti platų tiek ilgų, tiek trumpų striukių pasirinkimą.

Universalumas

Universaliausios striukės bus vadinamosios 3-in-1 striukėmis. Nors iki idealaus varianto joms šiek tiek pritrūksta, tokios striukės pasirinkimas turėtų atitikti svarbiausius vartotojo poreikius. Išorinis sluoksnis yra atsparus vandeniui bei stipriam vėjui ir kvėpuojantis dėl joje esančios membranos. Vidinis sluoksnis dažniausiai bus iš vilnos, bet gali būti ir su sintetiniu arba pūkų pamušalu. 

Tik nepirkite per didelės striukės, joje bus šalčiau, nes kūnas turi sušildyti orą tarp savęs ir striukės, o kuo to oro bus daugiau, tuo, žinoma, sunkiau bus jį išlaikyti šiltą. Jei galvojate įsigyti „3in1“ striukę ir po ja vilkėti bent du papildomus megztinius („nes man visada šalta“), tuomet apsvarstykite galimybę įsigyti pūkinę striukę.

Ar verta investuoti į pūkinę striukę?

Pūkinė striukė jau keletą sezonų yra vienas populiariausių sprendimų, renkantis žieminę aprangą. Rinkoje jų pasirinkimas gana platus, pasižymintis skirtingomis kainomis. Kaip išsirinkti tikrai gerą pūkinę striukę? Kodėl rinkoje yra tokios didelės kainų disproporcijos tarp iš pažiūros panašių produktų?

Už kainų skirtumą iš esmės yra atsakinga pūkų kokybė, be to, svarbi ir išorinė medžiaga, kuri yra lengva ir nepralaidi vėjui. Labai geros kokybės pūkų užpildas bus sudarytas iš 90% pūkų ir 10% plunksnų. Tokių savybių pūkai neprilygsta sintetikai, kai kalbame apie kūno temperatūrą žiemą. 

Pastaruoju metu Lietuvos žiemos nėra baisios. Esant aukštesnei nei užšalimo temperatūra, tokią striukę galima nešioti ant marškinėlių. Esant nuliui arba žemiau, po apačia jau reikėtų vilkėti megztinį (pvz., iš vilnos). Lyginant su klasikine vilnone membranine striuke, pūkinė striukė įgauna lengvumo, todėl suteikia vartotojui didesnę judėjimo laisvę. 

Atsakant į klausimą, ar verta investuoti žiemą į pūkinę striukę, atsakymas vienareikšmiškas – tikrai verta ir net reikia. Vien dėl judėjimo laisvės ir suteikiamos šilumos kiekvienas turėtų turėti bent vieną pūkinę striukę savo spintoje.