Kur ieškoti guminukų?

Guminukai yra tapę pačiu populiariausiu valgomu gaminiu tiek vaikų, tiek suaugusių tarpe. Kas gi jie tokie? Tai saldainiai pagaminti iš želatinos. Juose dar esama cukraus, maistinių rūgščių, kvapiųjų medžiagų ir dažiklių.

Kada guminukai pasauliui buvo pristatyti pirmą kartą?

Kaip rodo istorija, meškiukų formos guminukai pirmą kartą pasaulyje pasirodė lygiai prieš šimtą metų. Tai nutiko 1922 metais Vokietijoje. Jų gamybos ėmėsi vokiečių firma „Haribo“. Ši firma ir dabar išlieka tarp didžiausių želatininių guminukų gamintojų. “Haribo“ pastaruoju metu turi įsteigusi filialus iki dvidešimties pasaulio šalių. Dažniausiai pasitaikančios guminukų formos – meškučiai, kirminai, buteliukai, varlytės. Guminukus šiuo metu taip pat gamina „SOUR PATCH KIDS“ ir kitos firmos, spėjusios išgarsėti pasaulyje.

Ką reikėtų prisiminti guminukų mėgėjams?

Guminukai, kaip žinoma, neturi daug riebalų, tik šiek tiek baltyminės medžiagos. Šie saldumynai būna saldymedžio, anyžiaus, kokakolos ir kitokių skonių. Tik dėl juose esamo gana didelio kiekio cukraus, geriau šiais gardumynais nepiktnaudžiauti, nors ir labai norėtųsi jų kimšti į pilvą tiek, kiek tik gali tilpti. Kita vertus, verta prisiminti, jog guminukai nėra pats didžiausias sveikos mitybos priešas. Jeigu jūs šiais skanumynais mėgausitės saikingai, prieš tai pavalgę pusryčius ar pietus, nes tada būsite pasisotinę ir jums nebesinorės daug jų suvalgyti.

Kokiomis skonio savybėmis pasižymi guminukai?

Guminukų paviršius būna padengtas rūgščiu cukrumi, todėl juos kramtant įprastai pirminis rūgštus skonis virsta saldžiu. „SOUR PATCH KIDS“ firmos guminukų skonius galima laikyti klasikiniais šios rūšies gaminiais. Vyraujantys – apelsinų, mėlynųjų aviečių, vyšnių arba žaliųjų citrinų skonio.

O vaisinius guminukus, kurie yra laikomi sveikesniu produktu, sudaro  gliukozės sirupas, cukrus, želatina, citrinos rūgštis, įvairių vaisių bei daržovių koncentratai. Juose galima aptikti obuolių, dažinių dygminų žiedų, vingrūne vadinamų melsvųjų mikrodumblių, juodųjų serbentų, erškėtuogių, ridikėlių, saldžiųjų bulvių ir morkų skonių, bičių vaško skonio pėdsakų.

Kaip geriausia pirkti guminukus?Geriausias pasirinkimas smaližiams – tai guminukai internetu, nes taip juos pirkti yra labai patogu ir paprasta. Užsakyta prekė pirkėją pasiekia iš karto po to, kai už ją būna apmokėta per internetinę bankininkystę. Pirkinys šeimininką pasiekia bet kurioje šalies vietoje.