Tinkamai pasirinktos detalės tinka tiek skandinaviškame, tiek boho stiliaus interjere

Jokiame jaukiame būste nerasite nei vieno tuščio lango. Visi jie kuo nors apdengti, apipavidalinti, papuošti. Vienur rasite klasikinį dieninių ir naktinių užuolaidų derinį, kitur – modernius roletus ar žaliuzes, dar kitoje vietoje – užuolaidų ir funkcionalių roletų derinį, tačiau bet kokiu atveju langai bus kuo nors apdengti. 

Ir tai savaime suprantama, nes mūsų namai yra privati erdvė, kurioje norime jaustis saugiai ir jaukiai. Interjero dizaineriai pabrėžia, kad tinkamai parinktos užuolaidos ar langų roletai papildo interjerą ir pabrėžia jo charakterį, todėl tikrai neturėtumėte jaudintis dėl perpildyto interjero ar vizualiai sumažėjusio patalpų ploto – visai ne. Tiek užuolaidos, tiek žaliuzės ar roletai, pasirinkti tinkamai, derės ir minimalistiniame, ir boho stiliaus interjere.

Langų apdaila skandinavišku stiliumi

Skandinaviškas stilius vis dar yra vienas populiariausių interjerų. Jį vertina minimalizmo, subtilumo ir natūralių medžiagų šalininkai. Šis stilius sklandžiai dera su vis populiarėjančia eko tendencija, kai dėmesys sutelkiamas į įrangos kiekio ribojimą ir sąmoningą kokybiškų medžiagų bei audinių pasirinkimą. Skandinaviško stiliaus langų apdaila turėtų pasižymėti paprastumu. 

Renkantis užuolaidas geriausia rinktis plonus ir lengvus audinius. Dėl jų interjeras atrodys ne tik lengvesnis, bet ir erdvesnis. Langų dekoracijos turi švelniai praleisti saulės šviesą. Geriausias pasirinkimas užuolaidoms – medvilnė arba linas, kurios taip pat yra labai patvarios ir lengvai valomos. Natūralių audinių naudojimas interjere leis pasiekti harmoniją ir ramybę namuose. Renkantis spalvas geriausia orientuotis į žemės spalvas, neblogas pasirinkimas bus ir pilkų spalvų bei pabalinti mėlynos ir žalios spalvos atspalviai.

Labai panašios stilistikos gairės galioja ir renkantis roletus, kadangi šie taip pat yra pagaminti daugiausia iš įvairios rūšies tekstilės. Klasikiniai roletai puikiai derės minimalistiniame stiliuje, be to, priešingai nei užuolaidos, jie patalpas vizualiai pavers erdvesnėmis, šviesesnėmis ir gaivesnėmis.

Kaip papuošti langus eklektiškuose ir boho stiliaus interjeruose?

Laisvė ir įvairovė, susijusi su eklektiškumu ir boho stiliumi, leidžia žaisti su spalvomis, tekstūromis ir raštais. Šie drąsūs deriniai vienodai gerai atrodo ir ant langų. Užuolaidos su raštais gali būti gera idėja greitai ir iš esmės pakeisti interjerą, tačiau reikia rinktis atidžiai. 

Eklektiškumą, kai naujos interjero detalės yra derinamos su senomis, pabrėš retro ar vintažinį charakterį suteikiantys audiniai. Čia puikiai tiks terakotos ir giliai mėlynos spalvos bei geometriniai raštai. Jei norite tik šiek tiek pakeisti interjerą, kuriame jau esama daug dekoratyvinių motyvų, pvz., tapetuose, rinkitės erdvius ir vienspalvius audinius. Kita vertus, boho stilių puikiai pabrėš gėlių ir atogrąžų motyvai. Be užuolaidų, šiuos motyvus drąsiai galime naudoti ir ant dekoratyvinių pagalvių.
Nepamirškite langų! Nors boho stiliaus interjeruose dominuoja natūralios medžiagos bei įvairiausių dydžių kutai, mes norime savo būste matyti ne tik estetiką, bet ir daiktų funkcionalumą, todėl derėtų apsvarstyti ir roletų, ir užuolaidų įsigijimą. Net jei jūsų langai yra maži, jiems taip pat galima rinkoje rasti puikių sprendimų. Pavyzdžiui, mini roletai iš roleta.lt. Šis roletų tipas neužima daug vietos, todėl boho stiliaus užuolaidoms su kutais tikrai liks vietos jūsų interjeruose. Tokiu būdu galėsite suderinti praktiškumą, funkcionalumą ir norimą estetinį vaizdą.