Ar galima pasitikėti nežinomais siuntų vežėjais?

Pasaulyje nyksta sienos. Ne, tai ne tos sienos apie kurias galbūt iš karto pagalvojote. Realius atitvarus šiame straipsnyje paliksime ramybėje, o trumpai apžvelgsime sienas tarp valstybių, vis laisvėjančią sienų kirtimo sistemą bei it iš gausybės rago pasipylusius smulkiuosius verslininkus, kurių siūloma paslauga, siuntų pervežimas, vilioja daugelį žmonių. Deja, kartais visai be reikalo…

Nežinoma ir patikima: ar galimas lygybės ženklas?

Tikriausiai daugelis iš mūsų daug ramiau jaučiasi įsigijęs žinomos firmos daiktą nei pirkęs niekada anksčiau negirdėto gamintojo produkcijos abejotinai atrodančiame priemiesčio kioskelyje. Ši taisyklė taip pat galioja ir siuntų pervežimo versle. Nors šiandien internete ar skelbimų lentose galima pastebėti tūkstantį ir vieną skelbimą, kuriame pranešama apie ,,greitas, saugias, patikimas, malonias“ ir dar daugybės epitetų vertas siuntų pervežimo paslaugas, anksti džiaugtis nevertėtų. Iš milžiniško sąrašo išsirinkti išties patikimą vežėją nėra taip lengva. Tačiau nepasimesti ir rasti saugų variantą tikrai įmanoma.

Kuo tikėti?

Į šį klausimą atsakymas tikrai nėra skambios skelbimų antraštės ar širdis. Pirmosiomis aklai pasikliauti negali vien dėl žodžių „tiesioginė reklama“, na o antroji… Tai jau kiekvieno asmeninis reikalas. Visgi, patikimas siuntų pervežimas pirmiausia turėtų prasidėti nuo rinkos apžvalgos. Tai tikrai nereiškia, kad prireikus siuntinį perkelti iš taško A į tašką B, naudojantis trečiaisiais asmenimis, teks praleisti valandų valandas, ieškant didžiausius reitingus turinčių įmonių ar individualių asmenų. Bet pasidomėti ir kiek plačiau pasiskaityti apie jas mažų mažiausiai yra naudinga. Nuomonių forumai, komentarai, palyginimas vienų vežėjų su kitais — tai kriterijai, kurie gali parodyti verta, ar jūsų siuntinys bus pervežtas saugiai ar mistiškai pradings pakelyje, o apie pinigų gražinimą galėsite tik pasvajoti. Tikėti verta ir tais subjektais, kurie aiškiai nurodo savo rekvizitus: iškilus neaiškumams ar nelaimės atveju, susisiekti yra labai svarbu, o kada nerandamas net telefono numeris su atsakingo asmens vardu ir pavarde, galite pamiršti apie savo siuntinio saugumą.

Siuntų pervežimas — atsakingo pasiruošimo reikalaujantis dalykas, todėl nepagailėkite jam šiek tiek savo laiko ir pastangų.