Apie automobilio draudimą Anglijoje

Anglijoje gyvena nemaža dalis lietuvių bei kitų emigrantų iš viso pasaulio. Kadangi emigrantų srautas ten gana didelis ir pačius blogiausius darbus tenka dirbti būtent jiems, tai valdžia juos taip pat privalo apsaugoti. Ten išvykę žmonės irgi turi teises ir nori jaustis saugūs svetimoje šalyje, dėl šios priežasties Jungtinės Karalystės valdžia emigrantams suteikia pašalpas, lengvai išduoda socialinį bei sveikatos draudimą. Taip pat automobiliu draudimas jiems ir priklauso.

Viešasis transportas Anglijoje yra itin išsivystęs, kadangi šalis turi gerą metro, traukinių liniją bei raudonuosius autobusus. Žinoma, bilieto kainos gali gąsdinti, ypač jei reikia dažnai važinėti nemažus atstumus. Bet jei nėra poreikio ir galima išsiversti ir su dviračiu, tuomet ir sutaupyti išeina.
Nors dauguma Anglijoje gyvenančių žmonių, o ypač tų kurie gyvena Londone yra patenkinti neturėdami automobilio, bet kiti vis tiek nusprendžia galiausiai įsigyti transporto priemonę, dėl patogumo. Būna ir tokių situacijų, kai pats darbdavys nori, kad darbuotojas turėtų automobilį, tada jau nėra kitos išeities tik jį įsigyti.

Tad, jeigu Jūs planuojate įsigyti automobilį Anglijoje arba jis reikalingas jūsų darbui, tuomet jums reikės šiek tiek informacijos apie privalomą automobiliu draudimas Anglijoje. Pirma, reikia įsitikinti, kad jūs turite teisę vairuoti šalyje su lietuviškom teisėm. Neišsigąskite, pirmus kelis metus šalyje galima vairuoti ir su kitos šalies teisėmis, tačiau po kurio laiko jas turėsite pasikeisti į naujas, Anglijoje galiojančias teises.

O dabar apie draudimą. Kaip ir minėjome, automobilių draudimas šioje šalyje taip pat privalomas, kaip ir Lietuvoje. Žinoma, jeigu važinėjate retai, tuomet ilgalaikis draudimas nėra būtinas, tačiau jei dažnai keliaujate automobiliu, tuomet jis yra būtinas. Kadangi neturint privalomo transporto priemonės draudimo galite gauti baudą nuo 200 iki 5000 svarų. Kaip ir Lietuvoje, taip ir Anglijoje yra pasirenkamas automobilių draudimas priklausomai nuo poreikių, automobilio naujumo, vietos kurioje gyvenama. Jei automobilis naujas, jūsų rajone dažnos vagystės, tuomet jums reikės KASKO draudimo, o jei automobilis senas, mažai naudojamas, gyvenate ramiame rajone — civilinės atsakomybės draudimo.

Susisiekite: https://www.ld.lt/privalomasis-draudimas