Sausos odos priežiūra. Patarimai, kurie aktualūs visiems

Ne tik apranga, bet ir oda, ypatingai veido, yra ta vieta, kuri padeda susidaryti pirmą įspūdį apie Jūsų švarą, tvarkos jausmą ir rūpinimąsi savimi. Jei Jūsų veido ar rankų oda, kuri dažniausiai matoma aplinkiniams, yra lygi, švytinti ir švelni, tuomet pirmą kartą sutiktas asmuo į Jus žiūrės palankiau. Tačiau ką daryti, jei oda linkusi į sausėjimą, pleiskanoja arba linkusi į riebumą ir kaskart atsiranda vis naujų spuogų. O kai atsiranda spuogų mes negalime ramiai sėdėti, nes būtinai juos turime išspausti palikdami ant veido didžiulę raudoną dėmę, kurį grožio tikrai neprideda. Tai signalas, kuomet odos priežiūra turi tapti Jūsų prioritetu.

Savimi besirūpinanti moteris ar vyras visuomet bandys ieškoti kelio, kuris padėtų sumažinti odos problemas, su kuriomis susiduria ne tik paaugliai brendimo metu. Odos priežiūra (ypatingai veido) yra labai svarbi. Ji yra jautri ir į ją turi būti atkreiptas ypatingas dėmesys. Odos priežiūros procesas turi tapti kasdieninio Jūsų ritualo dalimi. Pateiksime keletu patarimų, kaip reiktų prižiūrėti sausą odą, ko reiktų vengti, o ką reiktų atlikti tuojau pat.

SAUSOS ODOS PRIEŽIŪRA

  • Turint sausos odos tipą reikia vengti karšto dušo. Gali nuskambėti keistai, tačiau būtent vanduo (įskaitant ir garus) sausina Jūsų ir taip sausą odą. Rekomenduojama naudoti drėkinamąjį kremą, kurį reikia tepti tik ką išlipus iš dušo, kol oda dar šiek tiek drėgna.
  • Būtina tonizuoti odą, nes tai yra vienas svarbiausių drėkinimo būdų. Tad rekomenduojame sausos odos priežiūrai naudoti micelinį vandenį, kuri drėkins ir tonizuos.
  • Drėkinamuosius kremus pirkite tik kokybiškus ir skirtus sausą odą turintiems asmenims. Nepagailėkite keleto eurų daugiau ir įsigykite patikimą, kokybišką ir Jūsų odos žvilgesį užtikrinantį produktą. Galime patikinti, kad tikrai nesigailėsite.
  • Visus kremus, pudras, lūpų balzamus naudokite tik su SPF, kuris apsaugos Jūsų odą nuo tiesioginės saulės spindulių, kurie sausina ją ir pasendina anksčiau laiko.
  • Naudokite ne tik dieninį, bet ir naktinį kremą, nes sausos odos tipo savininkės turi drėkinti savo odą kiek įmanoma dažniau.

Tai pagrindinės taisyklės, kurių turite laikytis norėdami tinkamai užsiimti sausos odos priežiūra. Be abejo, galite ekperimentuoti ir atrasti savo drėkinimo būdų, kurie tik būtent Jums. Prižiūrėkite, rūpinkitės, puoselėkite ir žydėkite.