Šimtmečio kelionės po Lietuvą

Jaunimo kelionės dažnai prasideda nuo įvairių idėjų. Atėjus pavasariui, susiplanavome pakeliauti su draugais aplink Lietuvą ir aplankyti tas vietas, apie kurias dauguma gerai atsiliepė, bet patiems ten užklysti neteko. Nuvažiavome į Anykščius, užlipome ant Puntuko kalno. Taip pat nuvažiavome į Lajų taką, vaizdas buvo įspūdingas, kai pavasarį sprogsta pumpurai ir visur žalia žalia. Kitą dieną nuvažiavome į Druskininkus. Smagiai laiką praleidome vandens parke bei paprasčiausiai pasivaikščiojome po Druskininkus, užklydome į kavinukę pasiimti kavos bei užėjome į kavinę pavalgyti cepelinų ir kitokių lietuviškų patiekalų.

Lietuvos kelionės

Ateinantį savaitgalį nusprendėme keliauti kiek toliau, į Palangą. Orai jau darosi vis šiltesni it tikėjomės, kad lyti nepradės. Ilgesnei kelionei nusipirkome daugiau maisto ir negalėjome nepasiimti kamado kepsninės, kurią neseniai pirkome. Labai norėjome ją išmėginti, o kaip tik pasitaikė puiki proga išsikepti maisto gamtoje ir dar draugai kartu važiavo. Draugė sakė, kad grilių kaina varijuoja priklausomai nuo kepsninės dydžio, bet ne visuomet taip būna. Kartais grilių kaina labiau priklauso nuo gamintojo ar sudėtyje esančių geresnių medžiagų, kurios paverčia prietaisą ilgalaikį ir produktyvų. Mūsų kepsninės buvo pakankamai mažos, bet užtat labai patogios ir, dar nenuvažiavę iki Palangos, sustojome išsikepti šašlykų bei vištienos sparnelių. Taigi, mūsų kepsninės puikiai padėjo ne tik pasigaminti skanų maistą, bet ir šiek tiek sutaupyti kelionės metu.

Važiuojant į Palangą, užsukome pradžioje į Trakus, suvalgėme kibinų. Vėliau važiavome pro Kauną ir sustojome prie Kauno pilies, aplankėme Raudondvarį. Taip pat nuvažiavome į Belvederio dvarą bei aplankėme kitus gerai žinomus Lietuvos dvarus, kol pasiekėme Palangą. Palangoje oras buvo nuostabus, viskas labai patiko. Dar po kelių dienų nusprendėme, kad reikia nuvažiuoti į Nidą, Smiltynę bei Šventąją. Aplankėme šias vietas, tradiciškai padarėme daug įspūdingų nuotraukų, nusipirkome šaltai rūkytos žuvies ir savaitę poilsiavome toliau Palangoje.

Taigi, keliaukime, ragaukime naujus patiekalus, o, svarbiausia, keliaukime aplink Lietuvą. Būtent taip galime paminėti Lietuvos šimtmetį ir labiau pažinti Lietuvos kraštą ir surasti daugybę kampelių ir lankomų objektų, kuriuose dar nebuvome.