Advokato kontora Vilniuje: A ir B variantai

Norint identifikuoti kaip atrodo tipinis teisininkų kontoros interjeras, pamėginome sulyginti dvi skirtingas advokato kontoras Vilniuje ir aprašyti jų išskirtinumus.

Pirmoji advokato kontora Vilniuje mus pasitiko puikioje lokacijoje senamiestyje, su klientams rezervuotomis automobilių stovėjimo vietomis. Atvėrus sunkias, ąžuolines duris, gatvės šurmulys kažkur dingo ir mes patekome į mąslų, logišką ir pagrįstą teisės pasaulį. Kiekvienas daiktas, šioje advokato kontoroje atrodė lyg pritaikytas šiai vietai. Masyvūs, kokybiški baldai, senoviški paveikslai, įamžinantys Vilniaus senamiestį, net tapetai – visos interjero detalės simbolizavo tvirtą mokslo ir patikimų specialistų aurą.
Restauruota Viktorijos laikų kušetė, ant kurios sodinami partneriai ir klientai poilsiui puikiai derėjo su šalia augančia juka, o iš šalia pastatyto vandens aparato siūloma atsigerti iš modernių, kūgio formos vienkartinių puodelių su auksiniu šriftu išraitytu advokatų kontoros Vilniuje pavadinimu.

Antroji advokato kontora Vilniuje mus pasitiko miegamojo rajono penkiaaukščio namo pirmąjame aukšte. Apibraižyta iškaba skelbė apie teikiamas teisės paslaugas. Užėjus vidun teko sėstis ant valstybinėse įstaigose sutinkamos kėdės ir pavartyti ant pigaus stiklinio staliuko numestus lipnius, aplamdytus lankstinukus.
Žali tapetai su gėlėmis priminė spalvotas lenkiškas pakeles, o ant sienos kabantis kalendorius vėlavo keletą mėnesių.
Interjeras gal ir liktų interjeru, tačiau iš kabineto sklindančios advokato diskusijos dėl kainos, su, ko gero, galimu klientu, nebepaliko abejonių. Teko bėgti. Tegu ši advokato kontora Vilniuje laukia kitų klientų.