Nekilnojamasis turtas. Kur investuoti?

Nekilnojamasis turtas visais laikais buvo laikomas kaip viena patikimiausių investicijų. Ypač šie pirkiniai yra naudingi didžiuosiuose Europos miestuose, kurie nuolat plečiasi. Pateikiame Jums keletą būdų, kaip užsidirbti iš investicijų į nekilnojamąjį turtą.

Europos gyventojai neskuba pirkti nuosavo būsto, kadangi nemaža dalis nejaučia tam poreikio. Tad vienas patikimiausių investavimo būdų – butai nuomai ilgam arba trumpam laikotarpiui.

Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, jog labai vertinga šiuo metu investuoti į būstą Austrijoje, kadangi ten net 43 proc. šalies gyventojų nuomoja būstą. Kitas variantas – Čekija, kadangi ten būsto kainos mažesnės nei kitose Europos šalyse.

Kitas būdas – kurortinis nekilnojamasis turtas. Pavyzdys – slidinėjimo kurorto užmiesčio namai Austrijoje arba Šveicarijoje. Kodėl būtent šiose šalyse? Dėl to, jog jos jau kelis dešimtmečius yra užėmusios stiprias pozicijas slidinėjimo nekilnojamojo turto rinkoje ir yra išvysčiusios infrastruktūrą poilsiui kalnuose. Tokių namų kainos siekia apie 120 tūkst. Eurų.

Trečiasis būdas – svečių namai. Tai nedideli ekonominės klasės viešbučiai, kurie skirti trumpalaikei nuomai. Įprastai tokiuose svečių namuose gyventi renkasi turistai, tad svečių namus derėtų įrengti kažkur itin turistų lankomuose vietose, rajonuose ar miestuose.

Pastaruoju metu ypač populiarėjai investavimas į prekybos centrus. Juos galima įsigyti, kaip jau visiškai paruoštą ir sutvarkytą verslą ir laukti grąžos. Teigiama, jog palankiausios sąlygos yra Austrijoje ir Vokietijoje, kur grąža siekia 8 proc. Tiesa, tokių prekybos centrų kainos siekia apie 3-10 mln. eurų, o sutarties sąlygos būna labai sudėtingos. Tad rizikuoti patariama jau labiau patyrusiems nekilnojamojo turto investuotojams.

Apibendrinant galima teigti, kad investuoti į nekilnojamąjį turtą tikrai apsimoka, tačiau prieš imantis investuoti tokią sumą derėtų apsvarstyti savo galimybes pasveriant visus pliusus ir minusus.