Ekspertų patarimai planuojantiems buto apšvietimo išdėstymą

Kadangi butai dažniausiai yra nedidelių matmenų, suprantama, kad juose sumontuoti apšvietimo sistemą yra paprasčiau. Tiesiog reikia mažiau šviestuvų, mažiau rūpesčio tenka ir kiekvienos erdvės apšvietimui. https://www.lempa.lt/ prekybos vietoje galite rasti labai platų kokybiškų šviestuvų pasirinkimą, o mes atskleisime ekspertų patarimus, kurie pritaikyti būtent mažų patalpų apšvietimui.

Taupantys vietą turėtų rinktis tokias apšvietimo sistemas, kurios atrodo manevringai. Tai suteiks patalpai daugiau erdvės. Puikiai tinka apšvietimo sistemos su vertikaliais stovais, kurie išilgai ilgins patalpas, lubos atrodys aukščiau nei yra iš tikro. Toršerai vertinami ir todėl, kad jiems labai lengvai rasite vietą namuose, jie yra mobilūs, tad galėsite keisti kambario apšvietimą, o tuo pačiu ir visą interjerą.

Žinoma, pagrindinis apšvietimas turi būti bendrinis, jis turi kristi iš viršaus. Tačiau vien tik tokio neužtenka. Taigi, papildomai komponuojami toršerai arba šviestuvai sienose turi stilistine prasme derėti. Jeigu butas labai mažas ir jame bus išlaikomas tas pats stilius – tokiu atveju siūlome derinti ir šviestuvų spalvinius niuansus. Didesniems butams – skirtingose patalpose galima kurti skirtingus stilius.

Kaip ir didelėse erdvėse taip ir mažuose būstuose taip pat reikalingi ir zoniniai apšvietimai. Reikia suskirstyti patalpą tam tikromis zonomis: darbo, poilsio, miego, valgymo… Net jeigu viskas yra vienoje patalpoje – įmanoma. Ir būtent apšvietimas gali atskirti vienas zonas nuo kitų. Žinoma, tai nereiškia, kad pavyks išvengti bendrinio apšvietimo. Tikrai ne, kadangi jis yra būtinas.

Galiausiai, būtina rinktis šviestuvus, kurie atitinka Jūsų patalpos dydį. Erdvesnėse patalpose reikalingi didesnis, kai tuo tarpu mažesnėse patalpose proporcingai reikia rinktis mažesnius šviestuvus. Žinoma, jie turi ir gali taip pat derėti ir stiliaus niuansais, kurie vizualiai patalpai suteikia arba atima erdvės.

Svarbiausia, kad apšvietimo sistema būtų tokia, kokia labiausiai patinka Jums. Ne tik šviesos skleidimo prasme, tačiau ir stiliaus. Juk skoningas šviestuvas gali būti pats svarbiausias aplinkos akcentas.