Ekspertai pataria: į kokius parametrus verta atkreipti dėmesį renkantis siurblį – robotą

Iliustracija: pixabay.com/users/ron2025-16155632/

Nors gyvename skirtinguose būstuose, tačiau visi norime palaikyti tvarką kuo paprasčiau, tačiau efektyviai ir taupant laiką. Jei ir Jūs turite tokių prioritetų, verta pagalvoti apie robotą-siurblį, gerokai palengvinsiantį buitį. Tik norintys tokį įsigyti susiduria su labai didele pasiūla. Kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį?

Galingumas
Tai svarbus aspektas, jei namuose yra kilimų ar kiliminė danga. Tokiu atveju reikalingas didesnės galios siurblys, kuris efektyviai nešvarumus pašalins ir nuo minkštos grindų dangos.

Su plovimo funkcija ar be jos?
Namų robotas siurblys su plovimo funkcija pasiteisins, jei namuose yra kieta grindų danga. Toks siurblys gali arba tik siurbti, arba ir siurbti, ir plauti, kas nešvarumus leis pašalinti dar efektyviau. Ir nemanykite, kad plovimo funkciją turintys siurbliai robotai yra labai brangūs – rinkoje galite rasti ir už patrauklią kainą. Tiesa, rinkdamiesi atsižvelkite, kokį plotą jis gali išplauti su užpildyta vandens talpa.

Įvertinkite būstą
Jei gyvenate nedideliame vieno aukšto bute ar name, tai Jums tiks daugelis modelių, net ir kainuojančių pigiau. Tačiau jei namų plotas nemažas, rinkitės galingesnį prietaisą. Įvertinkite, kokį plotą jis gali sutvarkyti vienu įkrovimu. Tačiau ir tokiu atveju galite pirkti mažiau kainuojantį siurblį, kuris įsikraus grįžęs į stotelę ir tęs darbą.
Jei gyvenate dviejų aukštų būste, prioritetą teikite siurbliui-robotui, gebančiam įsiminti daugiau kaip vieną žemėlapį ir turinčiam jutiklius, neleisiančius jam nukristi nuo laiptų.

Valdymas
Įvertinkite savo poreikius dėl valdymo. Ar tenkins įprastas mechaninis? O galbūt norite atsisiųsti programėlę ir mėgautis visais jos privalumais? Vyresnio amžiaus naudotojams puikus komfortišką valdymą garantuojantis sprendimas – robotas-siurblys su valdymo pulteliu.