Plastinės operacijos: ne tik tuštybė, bet ir išsigelbėjimas po traumų

Vyrauja stereotipas, jog plastinės korekcijos yra „tuštučių“ gražuolių užgaidos. Žmonės dažnai pagalvoja, jei turėtų pinigų, ką pakeistų savyje. Tokios mintys vieniems lieka tik hipotetiniu žaidimu, o kitiems tai realūs planai.
Pažvelgus iš šalies gali atrodyti kvailai: korėjietės nori atviresnių, apvalesnių akių – pasikelia vokus, moterys su dvylikamečių berniukų figūromis nori apvalesnių formų – užpakaliuko ir krūtinės implantų, sunkiasvoriai eiliniai žmonės vietoj sporto, subalansuotos mitybos ir realių veiksmų renkasi svajones apie riebalų nusiurbimą ir skrandžio mažinimo operaciją. O apetitas vis didėja, apetitas maistui ir operacijoms. Baisiausia tai, jog atsisakoma unikalumo dėl „pop“ šablono: 90-60-90, tiesi maža nosytė, didelės akys, tarpas tarp šlaunų, tiesūs, balti dantys, putlios lūpos, prigludusios ausys. O kaip nulėpausiai strazdanoti didžianosiai? Gali nė nesvajoti apie savo nuotrauką ant viršelio, ar reprezentacinį darbą? O kas jei jiems ir taip gerai? Gal jie nenormalūs… Bet tikriausiai, tokių, kurie nekompleksuotų dėl savo unikalių bruožų – net nėra. Arba jie tokie reti kaip žvaigždžianosiai kurmiai – keistuoliški gyvūnėliai plačiomis ilgomis uodegomis, miniatiūrinėmis akytėmis ir gigantiškomis pėdomis.

Plastinės operacijos - ne tik tuštybė, bet ir išsigelbėjimas po traumų

Jei šio kurmio fizinius bruožus suteiktume žmogui, jo vardas matyt taptų Kvazimodo – atstumiančios išvaizdos sinonimu. Tačiau kurmis nesuka sau dėl to galvos. O mes, turėdami galimybę protauti, gaištame laiką svarstymams, kaip tapti kuo nepanašesniu į save.

Tuštybės apraiškos gan dažnos, gal net ir dažnesnės nei racionalūs plastinių operacijų svarstymai. Visgi daliai žmonių plastinės operacijos yra išsigelbėjimas po avarijų ar nudegimų. Šokas po nelaimingo atsitikimo, galbūt susitaikymas su vienokia ar kitokia netektimi. Viskas laikina, tačiau randai lieka visam laikui ir apie save primena veidrodyje, o kartais ir žmonių reakcijose. Dar viena kliūtis su kuria susiduria kai kurie žmonės, kuriems reikalinga plastinės chirurgijos pagalba, tai finansinė padėtis. Tačiau šiais laikais visų paslaugų ir produktų paskirtis orientuojama į poreikių tenkinimą. Kad ir draudimo įmonės: į savo draudimo pasiūlymus jau įtraukia ir kūno defektų, dėl kritinių ligų ar traumų, chirurginio šalinimo išlaidas.

Plastinė chirurgija gali tenkinti nelabai racionalias užgaidas ir matyt dažniausiai tai ir daro, bet taip pat gali būti ir išsigelbėjimas po traumos. Kad ir kaip kritiškai būtų vertinami žmonės apsisprendę dėl plastinių operacijų, neverta klausyti kritikos ir gailėti pinigų, jeigu nuo to priklauso jų savijauta ir gyvenimo kokybė.