Siuvinėjimo pradžiamokslis

Jei norite išbandyti siuvinėjimą, bet jus gąsdina įvairūs reikmenys ir daugybė dalykų kuriuos reikia išmokti, ši siuvinėjimo pamokėlė skirta būtent jums. Ši paprasta apžvalga taip pat naudinga, jei supažindinate draugą ar draugę su siuvinėjimu ir norite įsitikinti, kad akcentuojate pagrindinius dalykus.

Išmokti siuvinėti neturi būti sunku, ir tai tikrai neturėtų atrodyti, kaip didžiulė laiko ir pinigų investicija. Tiesą sakant, tai pakankamai lengvai išmokstamas, lengvas ir nebrangus hobis!

Kai perskaitysite šią trumpą pamoką, galėsite pasidomėti plačiau apie siuvinėjimą ValerijaFic tinklapyje, o čia aptarsime pagrindinius dalykus nuo kurių reikėtų pradėti siuvinėti.

Prieš pradedant siuvinėjimą, jums reikės šių priemonių:

Audinys: Pirmajam projektui rinkitės šviesios spalvos medvilninį arba lygaus audinio audinį, pavyzdžiui, liną. Jei perkate parduotuvėje, įsigykite keliems projektams. Venkite naudoti sintetinio audeklo, nors jis parduodamas kartu su siuvinėjimo siūlu – jis geriausiai tinka siuvinėjimui kryželiu.

Siuvinėjimo siūlas: pasirinkite skirtingas medvilninio siuvinėjimo siūlo spalvas. Siūlau vengti siūlų, kurie skirti rankdarbių projektams, pavyzdžiui draugystės apyrankių gamybai, kadangi su jais bus sunku dirbti, rinkitės paprastus siūlus.

Siuvinėjimo lankelis: yra daugybė siuvinėjimo lankų stilių, bet pradedant viskas ko jums reikės, yra paprastas medinis ar plastikinis lankelis. 15 centimetrų, vidutinio dydžio lankelis jums puikiai tiks įvairiems projektams.

Adatos: Kaip ir lankelių, yra daugybė įvairių siuvinėjimo adatų. Tiks bet kokia aštri adata, kurios akys yra pakankamai didelės, kad siuvinėjimo siūlai siuvinėjimui būtų praveriami. Paprasčiausias variantas būtų nusipirkti adatų rinkinį skirtą siuvinėjimui.

Vandenyje tirpstantis rašiklis: priklausomai nuo jūsų projekto, yra keletas būdų, kaip perkelti modelį ant audinio, tačiau kontūrų apibraižymas yra paprasčiausias. Įprastas pieštukas atliks darbą, tačiau norėdami užtikrinti, kad nepaliksite jokių klaidinančių žymių, naudokite vandenyje tirpstantį rašiklį.

Žirklės: Yra įvairių žirklių, skirtų siuvinėjimui, tačiau prieš perkant ką nors įmantraus, gerai naudoti tas žirkles, kurias turite namie. Tiesiog būkite tikri, kad žirklės pakankamai aštrios ir švariai nukirps siūlą, kad jo galas nesudiltų.

Išsirinkite siūlus: pasirinkite skirtingų spalvų medvilninius siūlus, venkite siūlų skirtų rankdarbiams gaminti pavyzdžiui draugystės apyrankėms, nes su jais bus sunku dirbti.

Tiesus dygsnis: Šis paprastas dygsnis yra toks elementarus, kad jūs tikriausiai jau žinote, kaip tai padaryti, net nesimokydami. Siuvinėdami padarysite daug trumpų tiesių linijų.

Nugaros dygsnis: norint sukurti, bet kokius kontūrus, dygsnio nugara veikia ir tai labai paprasta. Sutelkite dėmesį į tai, kad kiekviena siūlė būtų vienodo ilgio, ir rezultatas atrodys puikiai!

Pradėjimas/sustabdymas: Jei norite sužinoti, kaip geriausiai pradėti ir sustoti mezgimą, reikia laikytis kelių specialių metodų. Pradžioje galite pradėti ir baigti paprastu mazgu.