KOKIE MUZIKINIAI FESTIVALIAI DAUGIAUSIAI SULAUKIA DĖMESIO?

Festivaliai, kuriuose pirmenybė teikiama muzikai, Lietuvoje vyksta bangavimo principu. Vieni išgyvena pakilimus, kiti patiria nuosmukius. Tačiau yra ir tokių, kurie laikosi stabiliai ir metai iš metų išlieka populiarūs. Norėdami gauti daugiau informacijos apie įvairius festivalius, patarimus vykstant į juos Lietuvoje ir ne tik, apsilankykite apkeliauk.lt. Čia rasite išsamius gidus ir rekomendacijas, kurios padės maksimaliai išnaudoti festivalių patirtį.

Kuo žavus tradiciniu tapęs muzikos festivalis „Bliuzo naktis“?

„Bliuzo naktis“ tai ko gero seniausias Lietuvos muzikos festivalis po atviru vasaros dangumi. Jo populiarumą liudija didžiulis lankytojų, kurie ištikimai kasmet suvažiuoja į šį festivalį, būrys. Nuolat prisideda ir nauji šios muzikinės šventės gerbėjai.

Stebėtina šio festivalio savybė yra ta, kad jis pritraukia ir jaunus, ir gyvenimo druskos gerokai ragavusius, spėjusius pražilti „vaikinus ir merginas“. Kiti muzikiniai Lietuvos vasaros festivaliai negali tuo pasigirti.

Kuo nuo kitų festivalių skiriasi Žagarės vyšnių festivalis?

Šiemet Žagarės festivalis savo gerbėjus sukvies devynioliktą kartą. Pirmą sykį jis buvo suorganizuotas 2004 metais. Šio festivalio programa būna labai mišri, susidedanti iš skirtingų žanrų.

Kadangi ši šventė aprėpia ne tik koncertinę programą, bet ir sportines varžybas, kitokias pramogas, todėl į ją kiekvienų metų liepos mėnesio antroje pusėje suvažiuoja pulkai jos gerbėjų iš visų Lietuvos kampelių. Šis festivalis yra puiki ir mėgstama pramoga šeimoms, nes ir suaugusiems, ir vaikams čia smagu leisti laiką.

Kada patiria dvasinę atgaivą sakralinės muzikos mėgėjas?

Kiekvieną rudenį vykstantis tarptautinis Šv. Jokūbo sakralinės muzikos festivalis suburia vyresnio amžiaus auditoriją, kuri vertina profesionaliosios klasikinės muzikos tradicijas. Festivalio koncertai keliauja per visą Lietuvą, pradedant nuo Vilniaus, tęsiant Kaunu, Panevėžiu, Šiauliais ir Šiluva. Festivalis daug dėmesio skiria ne tik klasikinei, bet ir šiuolaikinei moderniai muzikai. Šis festivalis – tikra dvasios puota visiems, kurių sielos yra išsiilgę nepaprastai gražios muzikos ir dainavimo.

Kokią muziką labiausiai mėgsta Lietuvos gyventojai?

Atliktos apklausos parodo, jog nemaža dalis Lietuvos gyventojų pirmenybę teikia popsui, po to seka bliuzas, džiazas ir rokas. Taip pat yra mėgstama ir sielos (soul) muzika, ja mėgaujasi tie, kuriems gerokai virš trisdešimties metų. Klasikinę muziką labiausiai vertina tie asmenys, kurie jau yra įkopę į brandos amžių, o elektroninė muzika patinka jaunesniems nei dvidešimt keturių metų amžiaus piliečiams.