Ką reikėtų žinoti apie bekontakčius atsiskaitymus pasinaudojant išmanųjį telefoną?

Dabartinis pasaulis nuolat tobulėja ir vis atneša įvairius sprendimus, kurie prisideda prie inovatyvumo. Jau net kelis metus turime puikią bekontaktę atsiskaitymo funkciją, kuri pagreitina apsipirkimo procesą. Ir tai tikrai nėra kalbama apie bekontaktes bankines korteles, o apie jos virtualią būseną jūsų išmaniajame telefone. Jums nebereikia neštis jokių piniginių, o užtenka turėti su savimi tik jūsų įrenginį.

Kodėl sakoma, kad išmanusis mokėjimas yra žymiai pranašesnis už tradicinį?

Esminis išmaniojo mokėjimo būdo privalumas yra patogumas. Jums tereikia į parduotuvę atsinešti išmanųjį telefoną arba kitą įrenginį, kurio pagalba galėsite atsiskaityti už pirkinius. Savo įrenginyje vienu metu galite laikyti net kelias korteles, todėl jums nereikės jaudintis, jog vieną palikote namuose. Išmaniųjų įrenginių mokėjimo technologijos yra žymiai labiau prieinamesnės, o tai reiškia, kad jomis yra daug paprasčiau atsiskaityti su pačiu įrenginiu nei keliauti iki kokios bankomato, kad išsiimti grynųjų arba nerimauti, kad piniginę palikote namuose. Vartotojai gali pasirinkti, kuris atsiskaitymo būdas jiems yra patogesnis – išmanusis telefonas ar laikrodis. Taip pat atsiskaitydami išmaniaisiais įrenginiais galite žymiai lengviau stebėti tai, kur išleidžiate savo pinigus, nes finansų valdymo programėles (banko paslaugų programėlės) pateikia aiškias išklotines bei aiškiai parodo, kur buvo išleista daugiausiai pinigų.

Kaip veikia išmaniojo atsiskaitymo technologija?

Artimojo lauko ryšys (NFC), leidžia išmaniajam įrenginiui ir mokėjimo skaitytuvui bendrauti bendru ryšiu, kai jie yra vienas šalia kito. Būtent ši technologija užtikrina galimybę atsiskaityti už prekes/paslaugas išmaniuoju telefonu, laikrodžiu ar mokėjimo žiedu. Ne visi išmanieji įrenginiai gali palaikyti bekontakčius atsiskaitymus, todėl prieš įsigyjant išmanųjį reikėtų pasižiūrėti, ar jame yra ši funkcija. Išmaniųjų telefonų ir jų priedų galite rasti šioje svetainėje, o jums nereikės vargti ieškant tokių išmaniųjų telefonų modelių, kurie turi bekontakčius atsiskaitymus – čia jų yra visa gausybė!
Mokėjimas išmaniuoju telefonu (ar kitu įrenginiu) pasižymi tuo, jog yra nustatomas limitas, todėl jeigu suma viršys limitą, tuomet jums reikės patvirtinti savo tapatybę kodu, veido atpažinimu ar piršto antspaudu. Savo limitą galite sužinoti kreipdamiesi į savo banko padalinį arba internetinėje banko svetainėje (programėlėje). Atsiskaitymo metu jums reikės tik įsijungti bekontaktę kortelę, išmanųjį priglausti prie skaitytuvo ir viskas!

Ar yra saugu mokėti išmaniuoju įrenginiu?

Išmanusis atsiskaitymo būdas yra labai saugus ir patikimas atsiskaitymo būdas, nes jame yra įdiegta pažangi biometrinė autentifikavimo technologija. Faktas, kad kaip ir mokant kortele, taip ir išmaniaisiais įrenginiais, reikėtų pasirūpinti saugumu. Tai reiškia, kad jums reikėtų aktyvuoti pasirinkto išmaniojo prietaiso užrakinimo būdą, kuris užtikriną galimybę nuotoliniu būdu išjungti jūsų prietaisą. Mokėjimams atlikti reikalingi PIN kodai, veido atpažinimas arba piršto antspaudas, todėl net ir patekus jūsų įrenginiui svetimam žmogui į rankas – jis negalės atlikti jokių mokėjimų.