Savanorystė užsienyje

Kiekvienas laisvalaikį renkasi praleisti skirtingai, bet gan populiarėjantis pasirinkimas yra nudirbti neatlygintinus darbus – savanoriauti. Įvairios kompanijos užsiimančios įvairia veikla ieško žmonių kurie galėtų vienaip ar kitaip neatlygintinai padėti. Savanoriavimas užsienyje suteikia galimybę ne tik padėti tiems, kuriems reikia pagalbos, bet tuo pačiu metu suteikia galimybę keliauti po pasaulį, nuvykti į dar neaplankytas šalis, susipažinti su kitos kultūros atstovais. Tokia patirtis gali praversti ir ateityje ieškantis darbo, nes dažniausiai kompanijų vadovai atsižvelgia į laisvos darbo vietos kandidato patirtį, o jei žmogus dar neturėjo galimybės patirties įgyti kitoje darbovietėje – savanorystės patirtis bus labai naudinga gyvenimo aprašyme.

Apmokama savanorystė užsienyje

Norint įgyti savanoriavimo patirties užsienyje dažniausiai turite kreiptis į tam tikras organizacijas, kurios turi savo reikalavimus. Neretai kompanijos turi amžiaus cenzą, kuris leidžia savanoriauti užsienyje tik žmones, kuriems yra apie 18 – 30 metų. Rasti kompaniją kuri apmokėtų už savanoriavimą užsienyje yra sudėtinga užduotis, bet viskas įmanoma. Kartais savanoriavimo kompanijos apmokamą savanorytę vadina paprasčiausiai apmokamu darbu. Tai dažnai reiškia, kad į užsienį turėsite nuvykti už savo santaupas, bet nuvykus Jums bus suteiktas darbas ir apgyvendinimas. Gavus algą už darbą dažniausiai visos išlaidos susilygina su uždarbiu ir gaunasi taip, kad Jūsų kelionės ir patirtys Jums nieko nekainavo.

Savanorystė užsienyje nemokamai

Kai kurios organizacijos teikia galimybę keliauti po įvairias pasaulio šalis nemokamai už tai savanoriaujant. Dažniausiai šios organizacijos ieško savanorių gamtos apsaugai, pagalbai pasaulinėms problemoms spręsti, švietimo platinimui ir panašiai. Organizacijos, kurios gabena savanorius į užsienį ir kartais net apmoka visas jų išlaidas (net ir laisvalaikio), dažniausiai būna remiamos Europos lėšomis arba projektas, kurį organizavo Europos Sąjunga.

Savanorystė užsienyje 2020

Jei planuojate ar galvojate apie savanoriavimą šiais, 2020, metais užsienyje, turėtumėte kuo anksčiau susirūpinti ir sukontaktuoti su už savanorystę atsakinga organizacija. Ieškodami sau įdomiausios savanorystės užsienyje nepamirškite pasidomėti apie sutarties sąlygas, abiejų pusių įsipareigojimus ir įsigilinkite į smulkmenas pavyzdžiui tokias kaip kuri sutarties šalis rūpinasi atvykimu iki oro uosto ir kuri šalis rūpinasi savanorio draudimu. Kad ir kokią savanorystę pasirinksite, pridėkite ją į savo gyvenimo aprašymą, jei ruošiatės ieškoti darbo. Net jei tai ir neturi nieko bendra su Jūsų specialybe, tai parodo, kad esate darbštus, rūpestingas, atsakingas ir drąsus žmogus, galbūt būtent tokio ir ieško kompanija kuriai norite dirbti.