Kaip atlaikyti peršalimo ligų laikotarpį?

Prasidėjus šaltajam sezonui peršalimo ligos – neišvengiamos. Rūpintis savo sveikata privaloma nuolatos, kaip ir reaguoti į bet kokius mums siunčiamus organizmo perspėjimus. Peršalimo ligos puola tiek mažus, tiek didelius. Tačiau kaip galime kovoti ir atlaikyti peršalimo sezoną?

  • Tinkama apranga

Norint apsisaugoti nuo peršalimo ligų, mes turime pasirūpinti tinkama apranga. Svarbu, kad apranga būtų pagaminta iš natūralių audinių, kurie neskatina prakaitavimo, palaiko tinkamą kūno temperatūrą ir neleidžia sušalti. Būnant namuose tai pat aktualu rinktis kuo natūralesnius audinius, ne tik savo aprangoje, bet ir renkantis tokius daiktus kaip pledus, antklodes. Pajutus peršalimo simptomus, arba jaučiant vėsumą namuose puikiai gelbėja šilti, vilnoniai pledai. Pledai gali patenkinti daug poreikių – šiltas natūralios vilnos pledas apgaubs šiluma, dvigulis pledas papuoš miegamojo lovą. Lietuvoje parduodami lietuviški pledai ne tik apsaugos jus nuo puolančių ligų, bet ir suteiks šilumos bei jaukumo pojūtį jūsų namuose.

  • Imuniteto stiprinimas

Peršalimo ligą dažnai gali iššaukti mūsų nusilpęs imunitetas. Kuo jis stipresnis, tuo mažiau mus puola peršalimo ligos. Imunitetui stiprinti yra ne vienas būdas – tai yra vitaminai, subalansuota mityba ir reikiamas mineralų kiekis. Prasidėjus šaltajam sezonui rekomenduojama gerti vitaminus. Kokių jų reikia jūsų organizmui, gali rekomenduoti gydytojas, atlikęs reikiamus tyrimus. Taip pat itin svarbu valgyti daug vaisių, daržovių, kurių nors ir šaltuoju sezonu negalime rasti savo soduose, tačiau galime įsigyti prekybos centruose.

  • Sveikas gyvenimo būdas

Sveikas gyvenimo būdas neatsiejamas nuo puikios sveikatos ir fizinės būklės. Kad neužkluptų peršalimo ligos visus metus rekomenduojama gyventi sveiką gyvenimo būdą: nepamiršti sportuoti, nepiktnaudžiauti žalingais įpročiais, sveikai maitintis ir nepamiršti į savo racioną įtraukti vaisių, daržovių, gerti vandenį. Sveikas gyvenimo būdas veda geresnio gyvenimo ir sveikatos link.