Ruošiamės persikraustyti: kaip išvengti streso?

Kraustymasis ir chaosas, rodos, yra du vienas nuo kito neatsiejami dalykai, tiesa? Vis dėlto, teisingai apsvarsčius daiktų pakavimo, transportavimo ir kitus kraustymosi žingsnius, streso tikrai įmanoma išvengti. Svarbu viską daryti palaipsniui. Žinoma, gali atrodyti ir taip, kad sukrauti daiktus į automobilį – nėra nieko sudėtingo, tačiau visgi patirtis rodo, kad labai svarbu, kaip tai atlikti teisingai. 

Pirmiausia, turite puikią progą atsikratyti nereikalingais daiktais

Kada dar darysite tokią ryškią generalinę tvarką, jei ne tuomet, kai verčiate naują gyvenimo lapą ir kraustotės gyventi į kitus namus? Natūralu, kad išsikraustydami, norite to ar ne, turėsite peržvelgti visą sukauptą turtą, net ir tą, apie kurį galbūt jau buvote pamiršę. Dabar pats laikas sąžiningai atsakyti į klausimą, ar tas daiktas, apie kurio egzistavimą apskritai pamiršote, jums bus reikalingas naujuose namuose? Žvelkite į kraustymąsi kaip į unikalią galimybę atsikratyti nereikalingų, vietą užimančių daiktų. Kur dėsite nereikalingus daiktus, priklauso nuo jūsų pačių: galite juos parduoti, atiduoti, padovanoti, paaukoti labdaros organizacijoms ir kt. Svarbiausia, skirkite tam pakankamai dėmesio ir laiko. 

Plastikinės dėžės – ne tik patogus transportavimas, bet ir platus panaudojimas ateityje

Kitas labai svarbus momentas yra pasirūpinti, kur dėsite daiktus, kad transportavimas būtų kuo sklandesnis. Čia dažnais pasirinkimais tampa įvairios priemonės, pradedant maišais ir baigiant kartoninėmis talpomis. Visgi verta pagalvoti ir apie patikimesnes priemones saugiam jūsų daiktų pervežimui. Šioje vietoje puikus pasirinkimas yra plataus naudojimo įvairios plastikinės transportavimo dėžės, kurias, priklausomai nuo poreikių, galima naudoti ne tik daiktams, bet ir maisto gaminiams pervežti. Tokios paskirties talpos naudingos daugelyje situacijų: nuo verslo sričių iki kasdienių rūpesčių namuose. Naudinga tai, kad tokios plastikinės dėžės yra ilgalaikio naudojimo, lengvai prižiūrimos, o po pervežimo jas lengvai pritaikysite kitose situacijose, pavyzdžiui sandėliuojant. 

Chaoso išvengsite, jei visus darbus planuosite iš anksto ir kraustysitės pamažu tvarkydamiesi ir naujuose namuose. Protingiausia iš pradžių išvežti tuos daiktus, kurių jums greitai neprireiks, pavyzdžiui, netinkamo sezono rūbus, avalynę, inventorių. Taip ne tik paprasčiau susidėliosite daiktus naujuose namuose, bet ir staiga neliksite be pačių svarbiausių reikmenų senuosiuose. Užklijuokite ant supakuotų daiktų raštelius, taip lengviau juos surūšiuosite. Dar daugiau, jeigu ketinate naudotis pervežėjų paslaugomis, įsitikinkite, kad svarbiausius daiktus (brangius reikmenis, dokumentus ir kt.) turėsite su savimi.