Šeimyninis automobilio draudimas internetu

Ekologijos ir taupumo sumetimais vis dažniau šeimos dalijasi vienu automobiliu: mažiau teršia aplinką ir saugo piniginę. Juk išlaikyti kelis automobilius šeimoje – jau prabanga. Ypač turint omeny, kad transporto priemonės genda, nusidėvi ir t.t.

Tačiau reiktų nepamiršti, kad automobilio draudimas šeimai – ne tas pats, kas draudimas vienam asmeniui. Draudimo sutartyje turi būti nurodyta, kokio amžiaus ir stažo vairuotojai galės vairuoti transporto priemonę, kadangi nuo šių veiksnių priklauso ir draudimo rizikingumas, taigi ir draudimo kaina.

Šeimyninis draudimas – ir draugams?

Paitaiko atvejų, kai automobilį nori pasiskolinti draugas, kaimynas ar tolimas giminaitis. Tuomet vėl išyla klausimas – ar jam galios draudimas? Atsakymas būtų toks: jei draudimo sutartyje nurodytas galimų vairuotojų amžius ir stažas atitinka to draugo ar giminaičio amžių/stažą – tuomet jis gali vairuoti tą automobilį ir jam draudimas galios. Bet kokiu atveju – visas smulkmenas reikia išsiaiškinti prieš pasirašant draudimo sutartį.

Jei sutampa rizikos grupės

Jei du ar daugiau asmenų vairuoja tą patį automobilį ir sutampa jų rizikos grupės (pavyzdžiui, jie visi turi daugiau nei 2 metų stažą ir yra vyresni nei 25-erių metų amžiaus), tuomet pakanka draudimo sutartį pasirašyti vienam asmeniui.

Internetu – pigiau

Jei užsisakote draudimą internetu – sutaupote%2raudimą neįeina aptarnavimo mokestis. Be to – sutaupote nemažai laiko, kadangi nereikia važiuoti į draudėjo biurą.

Šią paslaugą galite atlikti apsilankę https://draudimas.ld.lt/draudimas-internetu.