Šeimos fotosesija – produktyvus šeimos laisvalaikio praleidimas su išliekamąja verte

Darbas veja darbą, o mes vis vėluojam, skubam, lekiam. Ir kam visa tai? Mums patiems, mūsų ego patenkinimui. Mes stengiamės dėl karjeros, pinigų, pripažinimo, garbės, dėl idėjų ar visuomeninių projektų. Bet ateina laikas kai suprantame, kad nors ir atrodė, jog dirbome sau, pasirodė, jog mus maitino ambicijų motyvacija, kuri didžiausią naudą nešė visai ne mums… Tačiau gyvenimas nėra vien tik darbas ir pinigai. Nors tiesa, jie šiais laikais yra įtakingi, sakoma: “ko negali pinigai – gali dideli pinigai“. Tačiau už jokius pinigus nenupirksi iš tikrųjų laimingos šeimos. Kartais beskubėdami mes pamirštame jai skirti pakankamai laiko. Šiais išmaniais laikais užmaršumas lengvai pagydomas: galima įsivesti garsinį arba vaizdinį priminimą į telefoną, kompiuterį, planšetę arba tiesiog kur nors prisiklijuoti lapelį – priminimą, arba daug lapelių! Esmė tame, kad reikia vienaip ar kitaip prisiminti, jog namuose laukia šeima, kuri nereikalauja dėmesio, neprašo paskirti susitikimo datos ir laiko, neskambinėja ir nesiūlo prekių ar paslaugų. Galbūt dėl to kartais ir pamirštame ją įsprausti į savo užimtą dienotvarkę.

Šeimos fotosesija – produktyvus šeimos laisvalaikio praleidimas su išliekamąja verte

Kaip gi praleisti laiką su šeima? Būdų daugybė! Vieni kartu leidžia savaitgalius žiūrėdami filmus ir gulėdami lovoje, antri planuoja atostogas šiltuose arba šaltuose kraštuose, treti keliauja į iškylas, žygius, žvejybas arba grybauti, o ketvirti atranda laiko tik vakarais šeimyniškai pavakarieniauti. Vienas iš originalesnių būdų – šeimos fotosesija. Galite samdyti fotografą arba mėgėjiškai fotografuotis patys. Dabar populiarėja veidrodiniai pusiau profesionalūs fotoaparatai, kurie tampa nepakeičiamais kai kurių šeimų kasdienybėje. Tėvai džiaugiasi galėdami patys operatyviai fiksuoti pirmuosius savo atžalų kartus, savo šeimos įsimintinas akimirkas ir kasdienes šypsenas. Šeimos fotosesija – ne tik smagus užsiėmimas, bet ir produktyvus bei turi išliekamąją vertę, galbūt ne visada meninę, bet visgi išliekamąją.Fotografijos, ypač nostalgiškiems žmonėms, suteikia daug džiaugsmo. Kai atsiverti senus albumus (arba šiais skaitmeniniais laikais – folder‘ius) ir gera širdy pasidaro ir ilgu. Prisimeni, kad kai ką buvai pamiršęs, prisimeni kaip atrodei jaunystėj, kad buvai visai visai mažas. O ar pastebėjote, kaip maži vaikai reaguoja matydami save video įrašuose ar nuotraukose? Jiems patinka save stebėti, dar tik pažįstant šį pasaulį juos lengva nustebinti ir sukurti stebuklą.

Šeimos fotosesija – produktyvus šeimos laisvalaikio praleidimas su išliekamąja verte

Taigi, prasimanyti veiklos – tikrai ne bėda. Svarbu prisiminti, kad mums svarbiausia ir kas teikia džiaugsmo, bei atrasti tam laiko.