Buitinė technika

Dujinė viryklė, skalbimo mašina, mikrobangų krosnelė, garų surinkėjas, dulkių siurblys, indaplovė, lygintuvas ir panašūs įrenginiai bendrai vadinami buitine technika. Tai yra elektriniai prietaisai, kurie naudojami kasdieninėje buityje, kurie padeda palengvinti buityje sutinkamus darbus. Nesuklysčiau teigdama, kad šiandien buitinė technika naudojama kiekviename namų ūkyje. Šiais laikais neįmanoma įsivaizduoti gyvenimo be vieno ar kito anksčiau minėto elektros prietaiso. Sunku patikėti, kad anksčiau žmonės galėjo išsiversti be jų. Dabar nestinga parduotuvių prekybos centruose, kurie užsiima mažmenine ir didmenine prekyba buitine technika.

Verta paminėti, kad įrenginėjant viešbutį, kavinę, valgyklą, restoraną, kepyklą ar panašaus tipo įstaigą, dažniausiai užsakovus domina didmeninė prekyba. Šių dienų pasaulyje itin populiarus dalykas – didmeninė prekyba buitine technika. Tai reiškia, kad klientas ketina pirkti didelį kiekį prietaisų iš kart. Iš patirties žinome, kad perkant didesnį kiekį prekių vienu metu, vieneto kaina mažėja. Išvada tokia, kad pirkti didelį vienos ir tos pačios prekės kiekį apsimoka labiau.

Šiais laikais, kai viskas kompiuterizuota ir automatizuota, vienas buitinės technikos prietaisas gali atstoti kelis skirtingus. Pavyzdžiui egzistuoja dulkių siurbliai, kurie ne tik į save traukia lengvai pakeliamus nešvarumus, bet taip pat gali būti užpildomi vandeniu ir naudojami kaip kambarių plovimo prietaisas; dujinės viryklės, kurios gali tapti alternatyva mikrobangų krosnelei: nustačius laikmatį, tinkamą programą, galima ne tik pašildyti maistą, bet atšildyti užšaldytus maisto gaminius, kepti, virti ir panašiai.

Ko gero kiekvienas namuose turime tokių buitinės technikos prietaisų, kurie nėra gyvybiškai svarbūs (indaplovė, garų surinkėjas ir pan.), tačiau kasdien namų ūkyje naudojami elektros prietaisai palengvina mūsų buitį ir leidžia sutaupyti laiko.