Svarbiausi aspektai renkantis minkštus baldus

Minkšti baldai – tai jaukiausių ir maloniausių akimirkų praleidimo vieta visuose namuose. Dėl to svarbu tinkamai išsirinkti, kokių savybių baldai jums bus patogiausi.

Renkantis minkštus baldus, reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų. Pirmiausia renkamasi, žinoma, pagal savo skonį: baldo dizainas ir gobeleno spalva turi būti maloni jūsų akiai. Visgi net ir malonus pažiūrėti baldas nebūtinai bus patogus būtent jums – visuomet verta išbandyti sėdėjimą ir gulėjimą ant baldo prieš jį įsigyjant.

Kitos baldų savybės yra labiau techninės. Minkšti kampai, sofos, foteliai, lovos, turi turėti pakėlimo ir varstymo mechanizmus, kurie būtų pagaminti tik iš kokybiškų medžiagų. Kitaip šie mechanizmai tuoj pat sulūš, o naudojimasis baldu kas kartą kels vargą ir susierzinimą.

Gobelenas, kuriuo yra aptraukti minkšti kampai ar kiti minkšti baldai, taip pat turi būti kokybiškas – kitaip kas porą metų turėsite mokėtų už baldų pervilkimą. Šiuolaikiniai gobelenai yra lengvai valomi, plaunami, o modernūs minkšti baldai yra gerai išsiurbiami, kad poilsio erdvę būtų lengva palaikyti higienišką.

Visas baldų ir audinių savybes galima aptarti su baldo pardavėju arba rasti informacijos naršant internete. Svarbiausia yra nepamiršti, kad investicija į kokybiškus minkštus baldus yra tiesioginis dėmesys savo sveikatai: ant gerų baldų jūs ne tik gerai pailsėsite, maloniai bendrausite su šeima, bet ir nesulauksite bjaurių alerginių reakcijų, o atnaujinti baldus jums reikės gerokai rečiau.