Oro drėkintuvas padės išsaugoti šeimos sveikatą visais metų laikais

Kiekvienoje šeimoje kartas nuo karto pasitaiko įvairių smulkių negalavimų, nusiskundimų, o kartais ir rimtesnių sveikatos sutrikimų ar tiesiog prastos savijautos atvejų. Jei tai ne konkrečių ligų bėda, tuomet visko gali būti, kad Jūsų namuose šeimos gerą atmosferą ir narių sveikatą gadina nepakankamas drėgmės kiekis ore.

Oro drėkintuvas namuose gali atstoti sveikatinimo terapijas, kurių metu žmogui per įkvepiamą orą ir odą yra suteikiamas reikiamas drėgmės kiekis. Drėkintuvo terapija orui prideda daugiau drėgmės ir taip apsaugo nuo sausumo, kuris gali suveikti kaip dirgiklis daugelyje kūno dalių. Oro drėkintuvas gali būti ypač veiksmingas gydant sausą odą, nosį, gerklę ar nuolat išsausėjančias ir skeldėjančias lūpas. Kai kurie žmonės naudoja oro drėkintuvą tam, kad apsisaugotų nuo peršalimo ir gripo.

Tačiau reikia nepamiršti, jog net ir sveikiausi dalykai per dažnai naudojami gali pradėti kenkti. Taigi, per dažnai naudojami oro drėkintuvai gali potencialiai paaštrinti kvėpavimo problemas. Taip pat, jei Jūsų namuose oras ir taip yra per drėgnas, tuomet irgi drėkintuvo nederėtų naudoti. Kad įsitikintumėte, ar Jūsų namuose oro drėkintuvas reikalingas, derėtų pasinaudoti oro drėgmės matuokliais, kurie padėtų išsiaiškinti ar namų oro drėgmės lygis ne per aukštas. Svarbiausia žinoti, kaip drėkintuvus naudoti teisingai.

Kaip galima panaudoti oro drėkintuvą šeimos sveikatos gerinimui?

Drėgmė veikia, kaip natūralus drėkiklis, kuris gali išlaisvinti nuo nemalonaus sausumo pojūčio ir jo sukeltų simptomų. Dėl šios priežasties, oro drėkintuvai yra dažnai naudojami tam, kad:

  • sumažintų odos sausumą, padėtų atkurti drėgmės balansą,
  • pašalintų užsikimšusių sinusų keliamą diskomfortą,
  • pašalintų džiūstančios gerklės pojūtį,
  • nebekankintų sudirgusi nosis,
  • nosis nebekraujuotų,
  • balso stygos nebūtų dirginamos,
  • atsikratytumėte sauso kosulio,
  • atsisveikintumėte su sausomis, suskirdusiomis lūpomis.

Šitiek daug problemų, dėl kurių šeimyniškiai kartais, patys to nesuprasdami, pasidaro irzlūs. O sprendimas vienas — oro drėgmės subalansavimas namuose.

Daugiau informacijos apie tai kaip išsirinkti tinkamiausią drėkintuvą bei puikius kainų pasiūlymus galite rasti apsilankę https://biomed.lt/lt/