Lovos vaikams: pasirūpinkite saugiu miegu

Lovos vaikams skirstomos pagal amžių. Pasirinkę kokybiško ir patikimo gamintojo gaminį, turite galimybę jį modifikuoti, kas reiškia, kad galite keisti tam tikras lovos dalis, atsižvelgiant į vaiko amžių. Pavyzdžiui, nuo 3 metų lova gali būti be apsaugų, tačiau mažesniems vaikams reikėtų apsaugos nuo iškritimo.

Kalbant apie vyresnius vaikus – lova ir čiužinys ant kurio miega vaikas yra labai svarbi, kadangi tuo metu vyksta pagrindiniai vystymosi etapai. Čiužinys turi būti tinkamo kietumo, negali būti nei per kietas, nei per minkštas, norint, kad išsivystytų tiesi vaiko laikysena bei sveikas stuburas. Svarbu, kad   nepamirštumėte, jog augant vaikui, turite vis priderinti čiužinį. Tai kur kas praktiškesnis sprendimas nei keisti visą lovą, geriau įsigykite didesnę lovą, o keiskite čiužinį. Ir sutaupysite, ir turėsite mažiau galvos skausmo.

Dar viena labai svarbi išimtis į kurią neturėtumėte numoti ranka, tai yra lovos grotelės. Perkant lovą vaikui, reikėtų rinktis kokybiškas groteles, kadangi vaikai lovoje praleidžia daug laiko: lovoje ne tik miegama, bet ir leidžiamas laisvalaikis, žaidžiama, labai dažnai netgi šokinėjama, tad kokybiškos ir patvarios lovos grotelės, šiuo atveju, užtikrina ilgesnį tiek vaiko lovos, tiek jo čiužinio ilgesnį tarnavimo laiką. Jeigu namuose turite ne vieną, o daugiau skirtingo amžiaus vaikų galite apsvarstyti galimybę įsigyti dvi vienodo dizaino, bet skirtingo dydžio lovas. Nereikėtų sukti galvos dėl kambario dizaino, tai užtikrintų vientisumą interjere.

Taigi, jeigu norite pasirūpinti saugiu ir kokybišku savo vaikų miegu, taip pat norite išvengti galvos skausmo rinkdami lovą, atkreipkite dėmesį į patvarias groteles ir čiužinį, be to, iš karto įsigykite didesnę lovą, kad galėtumėte be vargo vėliau pritaikyti čiužinį vaikui augant, taip išvengsite žymiai didesnių išlaidų.