Pabėgimo kambarys – pramoga visiems

Pabėgimo kambariai – plačiai visame pasaulyje paplitusi pramoga, kuri neaplenkia ir Lietuvos. Vien tik Lietuvoje nuo pirmojo pabėgimo kambario atsiradimo praėjo maždaug 6 metai ir su kiekvienais metais jų atsirado vis daugiau – apie keliasdešimt, todėl galima numanyti, kad ši pramoga klesti ir patinka žmonėms.

Kas tie pabėgimo kambariai?

Pabėgimo kambariai kaip jau išduoda ir pats pavadinimas yra kambariai, iš kurių reikia pasprukti. Šie kambariai būna įvairių tipų, su skirtingomis užduotimis, kurias gerai ir tinkamai išsprendus galima išeiti iš kambario. Pabėgimo kambariai yra skirti maždaug 2-8 asmenų grupėms, tačiau kiek žmonių geriausia, kad dalyvautų žaidime pasako kiekvieno individualaus kambario įkūrėjai.

Pasprukti iš pabėgimo kambario reikia per kuo trumpesnį laiką, todėl užduotys turi būti sprendžiamos kuo greičiau pasitelkiant logiką ir bendras žinias. Kartais vien spręsti užduočių neužtenka, reikia jas rasti, todėl tokiais atvejais į pagalbą turi skubėti visi pabėgimo kambario dalyviai ir rasti reikiamus užduoties įveikimui daiktus kuo įmanoma greičiau. Dažniausiai pabėgti iš pabėgimo kambario yra skiriama valanda laiko – tai optimaliausias laiko tarpas, tačiau kartais patyrę žaidėjai pasprunka greičiau, o esantiems ten pirmą kartą tenka paplušėti iš visos širdies.

Pabėgimo kambarių kaina yra įvairi, dažnai ji skiriasi darbo dienomis ir savaitgaliais, tačiau padalinus visą kainą ant žmonių grupės, kuri dalyvauja žaidime, finale ji gaunasi tikrai prieinama.

Kam skirti pabėgimo kambariai?

Pabėgimo kambarys suaugusiems – dažnai pabėgimo kambarius suaugusiems dar kitaip vadinasi erotikos kambariais. Tokie kambariai vaikams nerekomenduojami dėl įprastų erotikos kambaryje esančių elementų, kurie skirti suaugusiems. Šiuos kambarius mėgsta rinktis mergvakarių ir bernvakarių progomis arba tiesiog norėdami patirti įdomių akimirkų.

Visgi pabėgimo kambarys suaugusiems yra vadinamas ir toks kaip siaubo kambarys, kadangi ten esantys siaubo elementai gali išgąsdinti vaikus. Tačiau, jeigu vaikas yra nebijantis ir pasirengęs morališkai tokiam iššūkiui – tokio tipo kambarys gali tikti nebūtinai jau pilnametystės sulaukusiems asmenims.

Visada prieš lankantis pabėgimo kambaryje su vaiku, reikia pasitarti su kambario rengėju, ar kambarys yra skirtas ir vaikams. Jeigu atsakymas teigiamas, tai drąsiai galite ten eiti su mažesniaisiais savo šeimos nariais.